Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Gekko, Puupponen ja suloinen Rose

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gekko ja Puupponen matkustavat yhdessä Pariisiin, kun Gekko haluaa nähdä Mona Lisa -taulun. Puupponen antaa heidän viimeisen kolikkonsa yhdelle tytölle, kun luulee tätä Mona Lisaksi. Parivaljakko lähtee juoksemaan tytön perässä ympäri kaupunkia. Taidemuseoon päästään vasta monen mutkan jälkeen.

Pariisi ei ole mikään tyypillinen valinta lastenkirjan tapahtumapaikaksi. Kirja esittelee yhdenlaisen näkemyksen kaupungista, mutta en mene antamaan mitään arviota sen todenperäisyydestä. Ainakaan en tämän perusteella vielä varaisi lentolippuja Ranskaan…. Tarina on kuitenkin aika hauska ja kirjassa syödään ihanan oloisia leivoksia.

Linda Bondestamin kuvitus on tyyliltään melko omanlaisensa. Värejä löytyy paljon ja paikoitellen on käytetty kollaasitekniikkaa. Osa hahmoista on aika hauskan näköisiä. Nyt kun olen lukenut useamman Bondestamin kuvittaman kirjan, hän alkaa pikku hiljaa päästä korkeammalle sijalle kuvittajasuosikkieni joukossa.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...