Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heinähattu ja Vilttitossu -sarjassa on vuorossa taas vanhan kertausta. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset eivät kuitenkaan ole saaneet tyytyä vain Salla Savolaisen uuteen kuvitukseen, vaan kirja on kokonaan kirjoitettu uusiksi.

Onhan alkuperäisestä julkaisusta toki 15 vuotta aikaakin. Pari vuotta alkuperäisen laitoksen ilmestymisen jälkeen kirja sovitettiin näytelmäksi ja tämä uusi laitos on lähempänä näytelmää kuin alkuperäistä romaania.

Alkuperäisestä on jäljellä vain pääjuoni. Kattilakosket ovat suuntaamassa viikoksi mökkilomalle. Myös konstaapelit Rillirousku ja Isonapa iloitsevat päästessään mökkilomalle, viikoksi eroon Kattilakoskista.

No, arvaahan sen, miten tässä käy. Mökit ovat tietysti vierekkäin. Matkalla tienviittakin pyörähtää ympäri ja mökit vaihtuvat vielä päikseen. Konstaapelit huomaavat Kattilakosket naapurissaan ja päättävät naamioitua: Isonavasta tulee kuvataiteilija Kustaa Rubens, Rillirouskusta ujo trubaduuri Adam Rubens. Tietysti myös Alibullenin neidit saapuvat vierailulle hämmentämään soppaa.

Kirja tarjoilee tuhdin annoksen koohotusfarssia, jossa huumoria revitään väärinkäsityksistä, naamioitumisesta ja petosten paljastumisen uhasta. Ei ollenkaan hullumpi paketti, luulisi tämän tohinan viihdyttävän nuorempia lukijoita. Teksti on sen verran isoa ja selkeää, että kirja sopii alakoululaisille itse luettavaksi tai pienemmille ääneen luettuna.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...