Claes Andersson: Hiljaiseloa Meilahdessa : Oton elämä 2

Hiljaiseloa Meilahdessa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oton elämästä saatiin lukea jo kirjassa Oton elämä, joka julkaistiin vuonna 2011. Nyt päästään taas Oton matkaan, lukemaan siitä, mitä Otolle kuuluu nyt.

Otto on nyt vanhempi ja miettii enemmän sitä, vanhenemista ja kuolemista. Millaista on aamulla herätä, kun on nähnyt unta siitä, miten kaikki toimii ja ikä ei rasita ja kun sitten herättyään on edelleen nuori, mutta kroppa ei. Vanheneminen ei ole aina niin mukavaa, mutta onko vaihtoehtoja? Tätä Otto kyselee muiden muassa palvelutalon asukkailta, joille käy välillä luennoimassa. Hän miettii sitä, miten on annettava tilaa nuoremmille, miten elämä jatkuu jälkipolvissa, lapsissa ja lastenlapsissa. Ei olisi ollenkaan suotavaa elää vaikkapa 200-vuotiaaksi. Jokaisella on aika lähteä.

Otto viihtyy hyvin yksin, mutta silti on kiva tavata toisinaan kavereita, ystäviä, joita ei enää paljoa ole. Hän käy sairaalassakin tapaamassa vanhaa ystäväänsä, vaikka ei tykkää sairaaloista. Hän myös muistelee vanhoja ystäviään, menneitä aikoja.

Hiljaiseloa Meilahdessa on ihana, kaunis kirja, täynnä suurta ja lempeää elämänviisautta, huumoriakin mukavasti mausteeksi. Claes Anderssonin teksti on niin nautittavaa ja miten siitä voikin tulla hyvä ja lohdullinen mieli. Sellainenkin olo, että voisi heti lukea uudestaan, jos vaikka jotain jäi huomaamatta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...