Claes Andersson: Oton elämä : aikalaisromaani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Claes Andersson, hänet me tunnemme entisenä kulttuuriministerinä tai jazz-pianistina. Minä olen oppinut lukemaan hänen tekstejään ja ihastunut niihin. Suoraa puhetta ja silti niin kaunista ja herkkää, siis paikoitellen.

Oton elämä on ihana kirja. Täynnä pieniä tarinoita Oton elämästä, joka on siis kuin Claes Andersson. Hän työskentelee työhuoneellaan, talossa jossa hänellä on naapurina Tuula, lasten terapeutti. Otto käy ulkona ja miettii asioita ja maailman menoa milloin mistäkin vinkkelistä. Hän palaa muistoissaan kauas lapsuuteenkin ja sitä kautta peilaa asioita.

Tarinat ovat hersyvästi, hyvin runsaalla sanavarastolla kerrottuja ja ne herättävät lukijassa herkkyyttä, välillä naurattaa ja sitten taas laittaa ajattelemaan, muistuttaa omasta eletystä elämästä. Toisinaan nousee pala kurkkuun.

Otto käy läpi äidin kuolemaa, omaa sydänleikkaustaan, rahapelejä, yksinäisyyttä ja monia, todella monia asioita. Olen kulkenut Oton kanssa pitkän matkan, sillä olen lukenut näitä tarinoita Tarinakoukuissa, tarina kerrallaan. Nyt kun ne on luettu, minulla on ikävä Ottoa.

Ottakaa te Otto ja pitäkää hänestä hyvää huolta, tarina kerrallaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...