Jenni Salminen ja Elina Turunen: Koko Suomi leipoo

Osta kirja itsellesi

MTV3-kanavalta tuttu leivontaohjelma Koko Suomi leipoo on päässyt kansien väliin. Kirja on kuvattu toisen tuotantokauden kuvausten ohessa. Leipomusteltan vieressä on ollut erillinen kuvausteltta, jossa herkut ovat käyneet kuvattavana ennen tuomariston eteen menemistä. Mutta koska hyviä leipureita on koko Suomi pullollaan, on ensimmäiseltäkin kaudelta muutama leipuri päässyt ohjeineen mukaan.

Kirjan alussa kerrotaan ohjelmasta, tuomareista sekä leivonnan perusraaka-aineista. Lisäksi kerrotaan muun muassa sokereista ja koristeluista.

Kirja on jaoteltu useampaan osaan. Herkullinen kakut ja piirakat -osio heti alussa vie lukijan herkullisiin kuviin ja ohjeisiin. Seuraavat luvut sisältävät esimerkiksi pullat ja pikkuleivät sekä leivokset -osion. Loppupuolella kirjaa pääsee lukemaan ja nauttimaan suolaisten leivonnaisten ohjeista ja onpa loppuun annettu oma osio myös joululle.

Ohjeet ovat selkeitä ja kirjassa sanotaankin, että niitä on täydennetty siten, että aloitteleva leipurikin osaa tehdä niistä jotain. Miltä kuuloistaisi raikkaan rouskuva mustikkapiirakka tai marjamoussekakku? Suolaisina herkkuina maistuisi varmasti foccacia tai jalapeno-pekoni-maissileipä? Kakkuleipureille ohjeita löytyy muun muassa monen maun kerroskakkuun sekä tyrmäävään tyrnimoussekakkuun. Nam, kuulostaa hyvältä!

Tämä kirja on ehdottomasti hyvä hankinta kotileipureiden keittiöön!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...