Kirsikka Myllyrinne: Marathonista Ateenaan : Matka jonka halusin juosta

Marathonista Ateenaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maraton on myyttinen juoksumatka, joka kiehtoo monia juoksun harrastajia ja joka on kirvoittanut runsaasti kirjallisuutta treenioppaista maraton­matka­kuvauksiin. Erityisen kiehtovaa on luonnollisesti juosta se aito ja alkuperäinen maraton Marathonista Ateenaan ja tämä ajatus on kiehtonut myös Kirsikka Myllyrinnettä siinä määrin, että hän on kirjoittanut kirjan matkastaan mara­tonille.

Marathonista Ateenaan: Matka jonka halusin juosta on kuvaus yhtäältä siitä valtavasta työmäärästä, jonka maratonille valmistautuminen vaatii erityisesti, kun koronapandemia lukitsi ihmiset koteihinsa eikä harjoittelu ollut samaan tapaan vapaata kuin aikana ennen pandemiaa. Toisaalta Myllyrinne sitoo kertomustaan kiinnostavasti aihetta sivuaviin antiikin mytologioihin ja niissä esiintyviin hahmoihin sekä pohtii myös naisten roolia ja historiaa maratoneilla ja sitä kuinka maratonharrastus on nykyään kaikien saavutettavissa.

Kirjaa lukiessa kykeni palauttamaan mieleen omien maratonjuoksujen valmis­tautumisen haasteet ja elämysmatkan, joka jokaiseen juoksuun liittyy. Uskon, että tämä kirja on erinomainen tsemppikirja kaikille niille, jotka parhaillaan puurtavat tavoitteensa parissa tai harkitsevat vakavasti maratonille lähtemistä vastaavaan tapaan kuin esimerkiksi Haruki Murakamin mainio Mistä puhun kun puhun juoksemisesta on.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 193 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...