JP Ahonen ja KP Alare: Perkeros

Perkeros

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perkeros on avantgardistinen metallibändi, jota luotsaa Akseli, itsetunto-ongelmista kärsivä perfektionisti ja musiikkinarkkari. Bändillä on vaikeuksia päästä eteenpäin: demo ei valmistu, demon kansista ja promokuvista puhumattakaan. Akselin nieluruttoiselta harakalta kuulostava lauluäänikään ei auta asiaa.

Bändille aukeaa kuitenkin tilaisuus, kun kebabputkasta löytyy uusi laulaja, kultakurkkuinen Aydin. Klubilla työskentelevä kosketinsoittaja Lilja saa uuden laulajan ansiosta bändille paikan Rocktoberfestiin. Joko nyt Perkeros breikkaisi? Ja breikkaako Akselin ristiriitoja tulvillaan oleva parisuhde samalla?

Perkeros on erinomainen sarjakuva. Tekijät ovat kuin kotonaan aiheen parissa. Varsinkin soittokohtauksissa kuva saa sellaista vauhtia ja vimmaa, että fiilis välittyy erinomaisesti. Huumoriakin riittää parinkin kirjan tarpeiksi, ja mystisiä käänteitä. Ihan tavallisessa arkitodellisuudessa Perkeroksen tapahtumat eivät nimittäin tapahdu, vaikka Tampereella ollaankin. Soittaahan bändin rumpalinakin ihan kirjaimellisesti karhu.

Tätä hauskaa ja mystistä sarjakuvaa on helppo suositella kaikille rock-musiikin ja JP Ahosen muiden tuotosten, etenkin Villimmän pohjolan, ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...