Antti Heikkinen: Pihkatappi

Pihkatappi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja alkaa siitä, kun kolmevuotias Jussi Taskinen katsoo televisiota, josta isä katselee Kekkosen hautajaisia. Siitä se alkaa, eräänlainen sukukertomus, jonka vaiheet ovat paikka paikoin varsin mielenkiintoiset.

Jussi elää isänsä kanssa kaksin, koska äiti on kuollut, eikä sisaruksia ole. Aikuisten maailmassa lapsena, tarkkailijana. Asutaan maalla, karjataloudessa ja isä kaavailee Jussista tilan jatkajaa.

Pihkatappi on kirja, jossa päähenkilö kirjaa muistiin, kirjoittaa kirjaa, joten eri aikakausissa liikutaan. Isovanhempien eletty elämä käydään läpi, jokaisella on ollut oma ristinsä. Savolainen elämä ja murre tirskuu joka välissä ja antaa kirjalle oman värinsä, joka ei ole synkkä vaan melkoisen vivahteikas.

Antti Heikkisen tyyli on mukaansa tempaavaa ja sitä lukee mielellään. Asiat kerrotaan niin kuin ne ovat, mitään kaunistelematta, savolaisella huumorilla höystettynä. Nuoren miehen kasvamista ja oman tiensä löytämistä, huolimatta isän odotuksista.

Kirjaa lukiessa tuli välillä mieleen kirjan nimi, miksi sellainen nimi, mutta se selviää ihan lopussa ja sen jälkeen on sitä mieltä, ettei parempaa nimeä tälle kirjalle olisi voinut antaa. Enkä yhtään ihmettele, että juuri Pihkatappi sai Savonia-kirjapalkinnon!

Antti Heikkilä Prosak-proosaklubilla Marko Gustafssonin haastateltavana.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...