Ville Kivimäki ja Anssi Männistö: Sodan särkemä arki

Sodan särkemä arki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Talvi- ja jatkosodasta on kirjoitettu paljon, mutta aivan tällaista kirjaa en ole vielä nähnyt. Sodan särkemä arki kertoo millaista sodan arki oli, toisaalta sotilaille niin etulinjoissa kuin kauempana toiminnasta, toisaalta kotirintamalla.

Kirjassa ei siis kerrata sotatoimia, vaan kerrotaan, millaista elämä sotavuosina oli. Tekstistä vastaa historiantutkija Ville Kivimäki, jonka aiempi sota-aiheinen tietokirja Murtuneet mielet palkittiin Tieto-Finlandialla vuonna 2013. Teoksessa on runsas kuvitus, jonka on SA-Kuvan arkistoista poiminut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa opettava ja tutkiva Anssi Männistö.

Sodan särkemä arki avaa hienosti sotavuosien elämää ja sodan vaikutuksia suomalaisiin. Kiihkoilematta, faktoissa pysyen, suhteuttaen asioita siihen, miten sotaa muissa Euroopan maissa koettiin. Kirjassa on paljon mielenkiintoista kuvamateriaalia, joista osa on harvoin nähtyä ja sellaista, jota armeija ei ole aikoinaan välttämättä halunnut esitellä – esimerkiksi kuvamateriaalia, joka on ristiriidassa Suomen ja Saksan erillissodan ajatuksen kanssa.

Vaikka olisit lukenut jo paljon talvi- ja jatkosodasta, Sodan särkemä arki on silti antoisaa luettavaa. Tämä on myös sotakirja, jota on helppo suositella kaikille, muillekin kuin sodasta erityisesti kiinnostuneille, sen verran mielenkiintoisella tavalla tämä sotakokemusta valottaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...