Ulla-Maija Paavilainen: Sokerisiskot

Sokerisiskot

Osta kirja itsellesi

Nimensä perusteella kirja ei ole niin sokerista kuin aluksi saattaisi luulla. Kerronta on varsin sujuvaa ja etenee juohevasti.

Äiti on kuollut ja kolme sisarusta jää selvittelemään tilannetta. Kaikki hyvin erilaisia ja sen vuoksi kirja on herkullinen. Jokainen kappale on vuorollaan Sirkun, Pulmun tai Mariannen päästä. Äiti oli Karjalan laulumailta ja jäänyt varhain leskeksi.

Äidin hautajaisia järjestetään, samalla kun käydään läpi siskosten elämää. Kellään ei tunnu olevan asiat hyvin ja se tekee kirjasta hanakasti luettavan.

Teksti on erittäin hyvää ja siitä on esimerkki kirjan takakannessa: ”Eikä kukaan tule antamaan heille lämpimiä puhtaita kuivia sukkia koskaan, kukaan ei tule sanomaan, voi kun et nyt vilustuisi, kuivia sukkia, hyvää koulupäivää, sitä miestä älä ota; kukaan ei tule.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...