Okashi

Taru Lindblom ja Heikki Valkama: Okashi : japanilaisia herkkuja

Viime vuonna ilmestyi Heikki Valkaman ja Marjo Sekin Okazu : japanilaista kasvisruokaa -teos, joka esitteli nimensä mukaisesti japanilaisen keittiön eri­laisia kasvisruokia. Silmäilin sen läpi, mutta siitä ei tarttunut reseptejä käyt­töön. Nyt teos on saanut itsenäisen sisarteoksen, kun Taru Lindblom ja Val­kama ovat tehneet kirjan japanilaisista h... Lue koko vinkki »
Kotona tehdyt suklaat

Corinne Jausserand: Kotona tehdyt suklaat

Kotona tehdyt suklaat -kirjassa on parisenkymmentä reseptiä erilaisille pienille suklaakonvehdeille. Konvehtien näpertely saattaa tuntua vaivalloiselta, mutta kirjan mukana tulee 30 uudelleenkäytettävää silikonimuottia, mikä innostaa kokeilemaan omien suklaamakeisten tekoa. Heti ensiselauksella tulee poimittua puolenkymmentä varmaa lempiherkkua.... Lue koko vinkki »
Äidiltä tyttärille -kirjna kannessa on hymyilevä nainen, jolla on toisessa kädessä kuohuviinilasi ja toisessa lautasella kakkua.

Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »