Ihmiskunnan syötävä historia

Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »
Italialainen keittokirja

Dominic Utton: Italialainen keittokirja : Mamman parhaat herkut

Brittiläisen freelance-toimittaja Dominic Uttonin luoma keittokirja on mielestäni ihastuttava teos. Se ei ole ainoastaan tavanomainen reseptien kokoelma, se on myös kurkistus erään italialaisen mamman maailmaan. Tuo maailma sijoittuu pikkuiseen, todelliseen kylään Apuliassa, Etelä-Italiassa. Mamma sen sijaan on kokonaan Uttonin mielikuvituksen t... Lue koko vinkki »
Illallisella Pirkko K. Koskinen

Timo Ernamo ja Sanna-Mari Hovi: Illallisella Pirkko K. Koskinen

Kirja on erilainen elämäkerta, keskustelukirja hyvän ruuan ääressä sekä ruuan tekijän että mukana olevien henkilöiden kanssa. Pirkko K. Koskisen elämä tulee tutuksi jutustelun lomassa. Kirja kattaa ajan aina 1930-luvulta kevääseen 2012, päähenkilön menehtymiseen asti. Pirkko K. Koskinen tulee keskustelujen aikana kertoneeksi paljon itsestään sek... Lue koko vinkki »
Riisiä tiskin alta

Liisa Karvinen: Riisiä tiskin alta : Tarinoita nousevan auringon maasta

Tämä ei ole matkaopas Japaniin eikä myöskään tavanomainen turistikirja. Tässä pyritään valottamaan japanilaisuutta sinänsä, erilaista kulttuuria ja tapoja. Osa suomalaisten mielikuvista on tottakin, muun muassa arjen estetiikka ja huipputeknologia. Sen sijaan moni ajatus on melkoisen väärillä raiteilla... Kirjassa Japania lähestytään mukavasti Toki... Lue koko vinkki »
Makkaroita maailmalta

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »

Michael Pollan: Oikean ruoan puolesta

Yhdysvaltalaisen tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin kirja on innoittanut monia terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneita henkilökohtaisen ruokaremontin tiellä. Kirjassaan hän puhuu tavallisen, puhtaan kotiruoan puolesta ja moittii nykymarkettien pitkälle jalostettujen, vähärasvaisten, loputtomia E-koodilistoja kyljessään ... Lue koko vinkki »

Eric Schlosser: Pikaruokakansa

Pikaruokakansa on katsaus amerikkalaisen kulttuurin ytimeen, pikaruokateollisuuteen. Sitä kautta tutustutaan myös lihantuotantoon ja kemianteollisuuteen. Työntekijöiden surkeat olosuhteet piirtyvät lukijalle selvästi. Kirja onkin hyvin valaisevaa luettavaa. Teos muistuttaa asenteeltaan Michael Mooren kirjoja. Se on kuitenkin vähemmän hauska, mut... Lue koko vinkki »