Timo Ernamo ja Sanna-Mari Hovi: Illallisella Pirkko K. Koskinen

Illallisella Pirkko K. Koskinen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja on erilainen elämäkerta, keskustelukirja hyvän ruuan ääressä sekä ruuan tekijän että mukana olevien henkilöiden kanssa. Pirkko K. Koskisen elämä tulee tutuksi jutustelun lomassa. Kirja kattaa ajan aina 1930-luvulta kevääseen 2012, päähenkilön menehtymiseen asti.

Pirkko K. Koskinen tulee keskustelujen aikana kertoneeksi paljon itsestään sekä perheensä historiasta, isänmaallisuudesta, helsinkiläisyydestä sekä varsinkin Töölöstä, politiikastakin toki. Lisäksi hän kertoo hersyvästi, miten ajautui juridiikan pariin sekä varsinkin työoikeuden periaatteisiin. Hänen mukaansa jos joku ovi onkin suljettu, on jossain taas toinen sattumalta avautunut ja moneen paikkaan suorastaan tyrkätty. Melkoisen ärhäkkä feministikin aikanaan, mutta myös kiinnostunut osakuntien toiminnasta, sekä eri taidemuodoista. Vinkeä sekoitus pientä ja pippurista leidiä, joka osasi myös nauttia herkullisesta ruuasta sekä mainioista viineistä sen kanssa.

Juttuhetket, sitsit, onkin koottu eri ruokalajien ympärille ja kokki kertoo niiden tekemisestä. Samalla päähenkilö jo nauttii aperitiivia ja muistelee ehkä menneitä tai ottaa kantaa ikuisuuskysymyksiin, esimerkiksi naisten samapalkkaisuuteen miesten kanssa sekä moneen muuhunkin yhä edelleen ajankohtaiseen asiaan. Lähes joka sivulla vilahtelee tuttuja nimiä politiikasta, juridiikan parista, yliopistolta, taiteen puolelta – mikään ei ollut hänelle vierasta ja hän tunsi kaikki, tai ainakin hänet tunnettiin, boheemi porvari kaikkinensa!

Kirja on kiinnostava erityisesti Pirkko K. Koskisen henkilökuvana: professorina, eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä sekä terävästi kantaa ottavana keskustelijana. Mutta myös matkustamisesta pitävänä, nautiskelijana, keskustelijana, pienine ja pirullisine, sarkastisine kannanottoineen. Erikoisella tavalla toteutettu kirja, joka toimii mainiosti jättäen lukijalle hennon kaipuun oikeastaan vähän kaikkeen – ei vähiten siihen elämänvoimaan, joka kannatteli keskustelijoita.

Suosittelen kaikille hieman erilaisista elämäkerroista kiinnostuneille, myös hyvästä ja hitaasti sekä huolella valmistetusta ruuasta pitäville, nautiskelijoille sekä keskusteluista ja hieman hyppelehtivästäkin historiasta pitäville. Merkittäköön vielä tiedoksi, että kirjassa on teko-ohjeet kaikille illallisille viinisuosituksineen sekä tietysti Koskisen CV (ja miksi tämä on tärkeä, selviääkin kirjasta…).

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...