Anni Polva: Elettiin kotirintamalla : lehtiä päiväkirjastani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi sotavuosina eläneet suomalaiset keräävät, kierrättävät ja nuukailevat niin.

Anni Polvan muistelmat sotavuosilta on elävästi ja todellisuudenmakuisesti kirjoitettu. Kirjaa olisi voinut puolestani toimittaa enemmänkin: tarkoituksena tuntuu olleen enemmän suoltaa kaikki mieleen tulleet asiat kirjoitukseksi kuin tehdä kirja. Aiheet hyppivät ja jää hämäräksi, oliko tarinan tarkoitus ehkä edetä aikajärjestyksessä.

Lukukokemusta tämä ei sinänsä haittaa, vaan suullisen kertomuksen omainen tarinointi on helppoa luettavaa, eikä kärryiltä tipu, vaikka lukeminen välillä jäisikin kesken.

Mielenkiintoiset kokemukset pitävät kuitenkin kiinnostuksen yllä, vaikka Polva muistaakin sopivin väliajoin höystää niitä tällaiselle 1980-luvun lapselle niin tutulla “kyllä vaan ennen oli niin toisin” -retoriikalla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...