Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Himaset : Juustoon ei saa piirtää!

Himaset : Juustoon ei saa piirtää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perhe-elämä on perinteinen sarjakuvan aihe ja Baby Blues on tainnut olla ykkönen, mitä lapsiperheen elämää käsitteleviin sarjakuviin tulee. Tatun ja Patun tekijöiden perhesarja Himaset on sille vankka kilpailija, tarjoillen vähän suomalaisempaa näkökulmaa lapsiperhearkeen.

Himasten perheessä on isä, äiti ja kaksi tytärtä. Perhe-elämän onni ja autuus tulee stripeistä selväksi, mutta takakannen varoitus realistisista kohtauksista, jotka saattavat järkyttää lastenhankintaa suunnittelevia, on paikallaan. Lap­sellinen ei voi kuin nauraa.

Sarjakuva on Havukaisen ja Toivosen tyyliin hyvin piirretty, joskin Tatua ja Patua rennommin ja vähemmällä näperryksellä. Hyvä näinkin. Käsikirjoitus on joka tapauksessa erinomainen. Toki asetelma on varsin perinteinen ja aiheet tuttuja, mutta Himaset on silti hyvää käyttösarjakuvaa lapsiperheellisille. Suosittelen lämpimästi, enkä lainkaan pahastuisi, jos Himasia julkaistaisiin jossain lukemassani lehdessä (sarjakuva ilmestyy Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa).

“Ei, kyllä se on ihan kakkaa vaan.”

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...