Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Himaset : Juustoon ei saa piirtää!

Osta kirja itsellesi

Perhe-elämä on perinteinen sarjakuvan aihe ja Baby Blues on tainnut olla ykkönen, mitä lapsiperheen elämää käsitteleviin sarjakuviin tulee. Tatun ja Patun tekijöiden perhesarja Himaset on sille vankka kilpailija, tarjoillen vähän suomalaisempaa näkökulmaa lapsiperhearkeen.

Himasten perheessä on isä, äiti ja kaksi tytärtä. Perhe-elämän onni ja autuus tulee stripeistä selväksi, mutta takakannen varoitus realistisista kohtauksista, jotka saattavat järkyttää lastenhankintaa suunnittelevia, on paikallaan. Lapsellinen ei voi kuin nauraa.

Sarjakuva on Havukaisen ja Toivosen tyyliin hyvin piirretty, joskin Tatua ja Patua rennommin ja vähemmällä näperryksellä. Hyvä näinkin. Käsikirjoitus on joka tapauksessa erinomainen. Toki asetelma on varsin perinteinen ja aiheet tuttuja, mutta Himaset on silti hyvää käyttösarjakuvaa lapsiperheellisille. Suosittelen lämpimästi, enkä lainkaan pahastuisi, jos Himasia julkaistaisiin jossain lukemassani lehdessä (sarjakuva ilmestyy Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa).

”Ei, kyllä se on ihan kakkaa vaan.”

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...