Maija Kajanto: Itsepä tilasit

Itsepä tilasit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maija Kajanto jatkaa tarinaa esikoisroomaaninsa Mittoja ja tilaustöitä henkilöiden ja paikkojen parissa uudessa romaanissaan Itsepä tilasit. Titta Jokisalo on edelleen menestyvä viestintäpäällikkö pk-yrityksessä ja elämässä on noin päällisin puolin kaikki mallillaan. Idylliseen arkeen tulee kuitenkin iso särö yrityskaupan muodossa, jossa iso konserni imaisee Tittan työnantajan itseensä ja pieni tiimi vaihtuu ison konsernin kasvottomaan työyhteisöön ja työtehtävätkin muuttuvat oleellisesti tylsemmiksi.

Vielä suurempi särö arkeen tulee siitä, että Titta toteaa olevansa raskaana ja arkeen astuu pelko tulevasta niin työpaikan kuin oman elämän näkökulmasta – äitiys kun tuntuu Tittasta kaukaiselta ja ahdistavalta ajatukselta. Mika on edelleen mukana kuvioissa ja erinomainen tuleva isä, mutta sitoutuminen yhteiseen vanhemmuuteen on myös Tittalle vaikeaa. Yhdeksän kuukauden mittainen matka äidiksi on täynnä tunteita ja uusia vieraita vauva-aiheita ja -asioita, sekä vauvaryhmällinen hyvin erilaisia raskaana olevia tulevia äitejä, joista osa jää pysyvämmin Tittan elämään.

Itsepä tilasit on kepeä ja inhorealistisen ja humoristisen välimaastossa tasapainoileva kuvaus vanhemmaksi tulemisesta ja tunteista, jotka siihen liittyy. Tarina toki ampuu monia käänteitä vähän yli, mutta jokainen vanhempi pystyy moniin negatiivisiin tunteisiin samaistumaan niin, että niille voi jopa nauraa ja muutamissa paikoissa kirja tavoittaa ne herkät hetket, joita jokainen äiti ja isä vanhempana kokee.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...