Tuomas Kyrö ja Juha Vuorinen: Kaunokirjallisuuden karvakuonot : kauneimmat tarinat vol. 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

No niin, useimmat ovat kuunnelleet näitä juttuja Suplasta tai muusta vastaavasta, mutta minä en. En vaan ole kerinnyt, mutta koska on kirja, luin sen ja luin sen vessassa. Ihan mahtavaa vessalukemista, koska ei ole juonta, vaan tarinoita, pieniä hauskoja juttuja, niin että aina oli kiva mennä vessaan.

Sitten asiaan. Nämä kaksi karvakuonoa ottavat hauskasti kantaa moneen asiaan ja tässä kirjassa tulee tarinaa:

  • Diktaattoreista: Ihan hirveitä tyyppejä he tuovat esiin, niin faktojen kuin huumorinkin siivellä. Kuka on pahin ja keitä ovat ne kaikki muut…
  • Kouluruuat: No niin, siellä sitten annetaan huutia, jos vaikka mille. Reseptitkin tulevat mukana. No juu, veriletut ol miust kyl ihan kuraa, mut kyl mie tillilihast tykkäsin. (Oon kerran jopa kaupast ostanu sellasen purkkipakkauksen, keittäny perut kyytii ja herkutellu.)
  • Toimintasankarit: Kaikki viisi sankaria marssitetaan esiin ja ei niinkään punaisella matolla. Itse en ole koskaan ollut toimintaleffojen ystävä, niin oli ihan hauskaa nauraa mukana. Tosin en ollut ajatellut, että Tom Cruise olisi toimintasankari, ehkä olen nähnyt vain sen elokuvan Cocktail.
  • Tärkeimmät elämänohjeet: Hahaa, tämä osio olikin ihan huippu, kouluruokien jälkeen. Ihan oikeasti, vaikka onkin huumorilla ja läpällä vedetty, niin totta se toinen puoli. Tykkäsin ihan täpöllä.

Tuomas Kyrö ja Juha Vuorinen vuoropuheluna ottavat kantaa niin, että tekisi mieli olla mukana kolmantena ja antaa omat kommentit. Onneksi olen kuitenkin vain lukijan roolissa, sillä sekin on ihan hyvä osa.

Ehdottomasti kuitenkin lukemisen arvoinen opus ja koska vol. 1, niin jään ihan innolla odottamaan vol. 2.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...