Leena Putkonen: Superhyvää suolistolle!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Superhyvä kirja kaikille niille, jotka kamppailevat erinäisten vatsavaivojen kanssa. Kaikenlaisten vippaskonstien jälkeen FODMAP-ruokavalio on hyväksi havaittu ja siitä on monelle ollut apua.

Suoliston toiminnasta kerrotaan hyvin seikkaperäisesti. Ruokahalusta ja ravinnon imeytymisestä. Kaikista niistä oireista, joita tulee, kun suolisto ei toimi niin kuin pitäisi. Unen ja levon merkityksestä. Henkisestä hyvinvoinnista ja miten se vaikuttaa suoliston toimintaan. Lisäksi paljon muusta.

Tässä kirjassa ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, joka itse on kärsinyt erinäisistä suolistoon liittyvistä ongelmista, kertoo myös oman tarinansa. Miten tärkeää on se, mitä syö. FODMAP-ruokavalio on lyhykäisyydessään sitä, että välttää huonosti imeytyviä hiilihydraatteja. Kirjassa on erikseen kerrottu niistä, miten vältetään, kuinka kauan ja miten voisi alkaa pikkuhiljaa kokeilla, sopisiko sittenkin joku. Pääasiassa pahinta tuntuvat olevan vehnä ja sokerit.

Ohjeita tulee siitäkin, miten saada tarvittavat ravintoaineet ja mitä olisi hyvä syödä ja minkä verran. Kirjan loppupuolella on kuvien kera ruokareseptejä herkullisista ruuista, joita voi kokeilla. Vinkkejä sipulin käytöstä, miten siitä saadaan paremmin sulavaa.

Kaikkien herkkävatsaisten superhyvä opus!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...