Jim Thompson: Valkoinen viha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ylikomisario Kari Vaaran pitäisi olla onnellinen, mutta kaikki muuttuu yhtäkkiä. Ihana, odotettu tyttövauva on syntynyt ja avioliitto on kunnossa. Mies kuitenkin kärsii helvetillisistä päänsäryistä, jotka tutkimuksen jälkeen paljastuvat aivokasvaimeksi. Lähes samassa yhteydessä hän lupautuu rikollisuutta torjuvan salaisen yksikön palvelukseen, vaitiolovelvoitteella.

Jo tässä olisi kestämistä tarpeeksi, mutta leikkaus muuttaa miehen persoonallisuutta rajusti. Hän on muuten elämänsä kunnossa, mutta täysin tunnekylmä – toisaalta, uuden toimen kannalta se on vain hyvä juttu. Vaimolleen hän pystyy vielä näyttelemään, mutta apureille ei tarvitse. Apureikseen hän on värvännyt tietokonenörtti Milon sekä kaappimaisen Sulon. He tulevat puhdistamaan kaupungin huumeista, laittomista aseista ja käteisestä. Toinen juttu onkin se, keille huumeet ja rahat jaetaan…

Ryhmä toimii turhankin tehokkaasti ja ainakin yksi varsinainen sota rikollisten kesken saadaan aikaiseksi. Kuka petti ja ketä? Salainen ryhmä voi vain olla tyytyväinen. Ainakin siihen asti, kun EU:n vastainen Suomi suomalaisille -puolue on alkanut kasvattaa huimasti suosiotaan. Maahanmuuton puolesta puhuva murhataan raa’asti ja se tulkitaan toisella puolella selkeäksi vihanlietsonnaksi. Vastapuolet alkavat aseistautua ja yhteenottoja syntyy puolin jos toisinkin. Huumeita liikkuu näissäkin yhteyksissä, mutta äärimmäisen suunnitelmallisesti ja vain tiettyjä tarkoituksia varten. Koston kierre on kuitenkin saatava poikki ja erikoisryhmällä on jälleen tehtävää, joka uhkaa sekä Kari Vaaran henkeä että hänen avioliittoaan.

Valkoinen viha on Suomessa asuvalta, Yhdysvalloista kotoisin olevalta Jim Thompsonilta jälleen kovan luokan toimintajännäri, jossa tapahtuu paljon rumia asioita. Poliisi on johtoa myöten korruptoitunut, huumeita myydään maahanmuuttajille tarkoituksellisesti liian vahvana, rikolliset tekevät rahaa merkillisen laillisilta vaikuttavilla tavoilla. Hyvin kehitelty ja ajankohtainenkin juoni takaa vauhdista ja tapahtumista pitäville lukijoille hyviä lukuhetkiä. Myös Vaaran persoonallisuus ja sen muutos sekä perhe-elämän kuvaus tuovat oman antinsa trilleriin. Kelpoisaa luettavaa jännityksen ystäville jälleen kerran.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...