Imago

Veera Antsalo: Imago

Veera Antsaloon tutustuin sattumalta kirjaston hyllystä löytyneen Pölyn historian myötä. Sittemmin olen lukenut myös romaanin Fernanda. Antsalon tuorein runokokoelma on tämä vuonna 2018 ilmestynyt Imago. Tyyli on tuttua Antsalon muista teoksista, mutta on siinä jotain tuorettakin. Imago on monipuolinen runokokoelma: osin se soljuu proosarunon pi... Lue koko vinkki »

Kirsi Kunnas: Puupuu ja Käpypoika

Kun sataa,pilvi tipahtaa ja tip —tiptippa tipan viereen läikähtää.Ja ruohikossa joku melkein säikähtääkun ruoho on äkkiä niin paljon vihreämpää,ja hyp-hypähtääkin sieltä muuan sammakkoja toinenkin pikku pläpsammakkoja Sammakon Ammakko ja Makon Kon Q. Vaikka kiitettävän monet kotimaiset runoilijat muistavat myös perheen pienimpiä, on meidän perh... Lue koko vinkki »

Juha Vakkuri: Leokongo : runoelma

Leokongo on Juha Vakkurin kirjoittama runoelma, joka kertoo Kongon historiasta ja siirtomaa-ajasta. Ajallisesti kirja aloittaa 1870-luvulla ja päätyy maan itsenäistymiseen vuonna 1960. Kertojana tavataan usein toimittaja Henry Stanley, mutta myös monia muita: ulkomaalaisia, paikallisia, kuninkaallisia, sotilaita, poliitikkoja, tavallista kansaa. ... Lue koko vinkki »

Dante Alighieri: Jumalainen näytelmä

"Elomme vaelluksen keskitiessäma harhaelin synkkää metsämaatapolulta oikealta poikenneena. Ah, raskasta on sanoa kuink' olituo salo kolkko, autio ja sankka!Sit' aatellessa vielä muisti säikkyy. Ei kaameampi itse kalma liene;mut koska hyvää myös ma löysin sieltä,kuvata muutkin tahdon tapaamani." Näillä sanoilla käynnistyy Danten Jumalainen... Lue koko vinkki »

Hunt Emerson: Danten Inferno

Hunt Emerson on yksi Euroopan tunnetuimmista sarjakuvapiirtäjistä ja kuvittajista. Hän aloitti underground-taiteilijana 1970-luvulla. Tekijän tuntomerkkejä ovat aina läsnä oleva absurdi huumori ja lähes kaikkea rienaava, kuvia kumartelematon taito ilmaista itseään. Hän on tehnyt sarjakuvaversiot muun muassa D. H. Lawrencen Lady Chatterleyn rakastaj... Lue koko vinkki »

Lewis Carroll: Kraukijahti : kuolinkamppailu kahdeksassa kohtauksessa

”Käykää kimppuun sormustimin ynnä sisulla,huolella ja pöytähaarukalla,säikyttäkää rautateiden osakekirjalla, hymyllä hurmatkaa ja saippualla.” Kraukijahdin loppusäe (jota tietenkään en tässä paljasta – en tuhoa jännitystä!) putkahti kävelyllä olleen Lewis Carrollin mieleen aivan yllättäen. Kirjailijalla ei ollut mitään hajua... Lue koko vinkki »