Rukiin viljava historia

Annika Luther: Rukiin viljava historia

Ruisleipä on äänestetty Suomen kansallisruoaksi, ja miksipäs ei – onhan tämä sitkeä kasvi otollinen juuri meidän pohjoisiin olosuhteisiimme. Mutta miten keskiaasialaisesta rikkakasvista tuli Suomen kansallisvilja? Annika Luther perkaa kirjassaan rukiin viljavaa historiaa. Tarinassa on yksi jos toinenkin yllättävä käänne. Luther aloittaa vuosimil... Lue koko vinkki »

Sirkka-Liisa Ranta: Suomalainen teekirja

Ensimmäinen eurooppalainen kirja, joka tiettävästi mainitsi teen on Giovanni Ramusion vuonna 1550 ilmestynyt kirja, joka kuvaili kitaanien eli kiinalaisten teenjuontitapoja ja teen terveysvaikutuksia. Suomeen teetä saatiin odottaa kuitenkin vielä hetkinen, tänne tee saapui samoihin aikoihin kuin kahvikin, eli 1700-luvun alussa. Vaikka kahvi tunnetu... Lue koko vinkki »

Petri Leppänen ja Lari Salomaa: Kahvivallankumous

Muuttuuko kahvi tulevaisuudessa normaalihyödykkeestä vain harvojen ja valittujen herkuksi? Siinäpä tulevaisuuden skenaario, joka ei taatusti suomalaista kahvikansaa miellytä, mutta josta uutisissa on puhuttu yhä tihenevään tahtiin. Mikä sitten on ongelma ja miksi Petri Leppänen ja Lari Salomaa toivovat kirjassaan kahvivallankumousta? Käy ilmi, e... Lue koko vinkki »