Seppo Konttinen: Suomalainen ruokalasku

Kirjoittaja puuttuu tässä pamfletissaan ajankohtaiseen aiheeseen eli ruuan hintaan Suomessa. Tätä kirjoittaessani julkistettiin ennuste, että ruoan hinta nousee vuoden 2012 aikana ainakin 6 %. Julkisuudessa kuitenkin toistetaan merkillisiä selityksiä kotimaisen ruuan edullisuudesta, alkuperäisyydestä, puhtaudesta, terveellisyydestä ja muusta mukava... Lue koko vinkki »

Michael Pollan: Oikean ruoan puolesta

Yhdysvaltalaisen tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin kirja on innoittanut monia terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneita henkilökohtaisen ruokaremontin tiellä. Kirjassaan hän puhuu tavallisen, puhtaan kotiruoan puolesta ja moittii nykymarkettien pitkälle jalostettujen, vähärasvaisten, loputtomia E-koodilistoja kyljessään ... Lue koko vinkki »

Eric Schlosser: Pikaruokakansa

Pikaruokakansa on katsaus amerikkalaisen kulttuurin ytimeen, pikaruokateollisuuteen. Sitä kautta tutustutaan myös lihantuotantoon ja kemianteollisuuteen. Työntekijöiden surkeat olosuhteet piirtyvät lukijalle selvästi. Kirja onkin hyvin valaisevaa luettavaa. Teos muistuttaa asenteeltaan Michael Mooren kirjoja. Se on kuitenkin vähemmän hauska, mut... Lue koko vinkki »