Minna Tani: Kanelinkukkia kuutamossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sain kirjan, ensimmäinen ajatus oli se, etten voi lukea kirjaa, en kykene, en jaksa, enkä halua. En halua lukea niin surullista kirjaa.

Otin silti kirjan käsiini, avasin sen ja aloin lukea. Luin ja luin. Sinä aikana silmäni vettyivät monta kertaa.

Kanelinkukkia kuutamossa kertoo Minnan sanoin, miten äiti sairastuu ja lopulta menehtyy. Kuinka läheisen sairastaessa sitä ripustautuu toivoon eikä halua nähdä asioita niin kuin ne todella ovat. Minna Tani tuo tapahtuneet niin elävästi esiin, että lukija elää mukana jokaisessa hetkessä. Samalla käyden läpi oman elämänsä kriittisiä kohtia.

Kaikesta surusta huolimatta uskallan väittää tätä kirjaa lohdutuksen sanaksi. Kirjassa kohdataan kuolema, mutta kaikesta huolimatta elämä jatkuu. Me selviämme. Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen on aina jotain hyvääkin.

Ihastuin tekstiin. Jotenkin tuli sellainen olo, että surun kyynelten läpi kuulsi hymy.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...