Jenni Kirves, Olli Kleemola ja John Lagerbohm: Me puolustimme elämää : Naiskohtaloita sotakuvien takaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja tarttui käteeni uskomattomien kuvien vuoksi. Me puolustimme elämää on ensisijaisesti kuvateos. Kuvat on valittu huolella ja siinä on ollut hommaa, sillä valikoima on ollut erittäin laaja. Silti uskallan väittää, että on osattu poimia juuri ne oikeat kuvat. Kuvat kertovat omat tarinansa, ilman mässäilyä tai sensaatiohakuisuutta.

Jos miehet olivat sota-aikana rintamalla, niin ei ollut naisenkaan osa helppo. Naiset hoitivat kaikki muut työt, perheen ja kaikki kodin arkisen pyörityksen. Maalla se oli rankkaa. Lisäksi kymmenet tuhannet naiset lähtivät rintamalle. Kuvat kertovat: naisia hoitamassa ja naisia ruokkimassa, naisia viihdyttämässä, naisia kirjoittamassa viimeistä kirjettä.

Kirjaa on ollut tekemässä kolme ja varmasti se on ollut suuritöinen, sillä lukuisia haastatteluja on tehty, ennen kuin on saatu kirja valmiiksi. Kokonaisuudessaan se on erittäin kattava kirja.

Minä kävin sitä läpi poikani kanssa, joka sai kirjan kautta pienen läpileikkauksen sotahistoriaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...