Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »

Anu Kehusmaa (toim.): Kasari! : suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku

Hotelli- ja ravintolamuseo on julkaissut Kasarin! Hauska nimi viittaa kasariin, jota tietysti ruoanlaitossa tarvitaan, mutta myös aikaan, 1980-lukuun, jolloin ravintola-alalla olivat asiat toisin kuin nyt. Pääsemme kurkistamaan, ihan pienesti vain, siihen aikaan kun tarjoilu ja tarjoiltavat olivat erilaisia kuin nyt tai toisaalta sitä ennen. Rav... Lue koko vinkki »

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertovat sivuilla omat tarinansa... Lue koko vinkki »

Eric Schlosser: Pikaruokakansa

Pikaruokakansa on katsaus amerikkalaisen kulttuurin ytimeen, pikaruokateollisuuteen. Sitä kautta tutustutaan myös lihantuotantoon ja kemianteollisuuteen. Työntekijöiden surkeat olosuhteet piirtyvät lukijalle selvästi. Kirja onkin hyvin valaisevaa luettavaa. Teos muistuttaa asenteeltaan Michael Mooren kirjoja. Se on kuitenkin vähemmän hauska, mut... Lue koko vinkki »