Kuinka rakastaa tytärtään

Hila Blum: Kuinka rakastaa tytärtään

Mitä tulee mieleen israelilaisesta kirjallisuudesta? Minulle ensimmäisenä David Grossman ja Lavie Tidhar, miksei myös Amos Oz tai Yuval Noah Harari. Vähänlaisesti kaunokirjallisuutta Israelista kuitenkin tulee Suomeen, joten Hila Blumin Kuinka rakastaa tytärtään kiinnitti huomion kustantajan kuvastossa jo siksi. Oli ilo myös havaita, että Minna Tuo... Lue koko vinkki »

Eero Huovinen: Äitiä ikävä

Helsingin emerituspiispa Eero Huovisen kaipauksen taival on pitkä. Seitsemänkymmentäviisivuotiaana hän toteaa, että kyllä, hänellä on äitiä ikävä. Tuolloin Aili-äidin kuolemasta on kulunut yli 65 vuotta. Lauri ja Aili Huovinen ehtivät olla naimisissa 11 vuotta, kunnes sairaus nujersi perheenäidin. Menetys oli Lauri-isälle valtava järkytys ja suruta... Lue koko vinkki »
Houreuni

Samanta Schweblin: Houreuni

Argentiinalaissyntyisen, mutta Saksassa asuvan Samanta Schweblinin esikoisteos Houreuni nousi omalle lukulistalleni Tähtifantasia-palkinnon lyhytlistalta. Mielenkiinto heräsi, lainasin kirjastosta ja luin kertaistumalla – sen verran lyhyestä ja vangitsevasta kirjasta oli kyse. Asetelma on poikkeuksellinen. Kirjan päähenkilöt ovat Amanda ja David... Lue koko vinkki »

Heini Saraste: Äidin kaipuu : Roman Deresin matka Etiopiasta Suomeen

Onnellinen lapsuus pienessä kylässä, isän horjuva terveys, joka lopulta johtaa kuolemaan ja siitä johtuva perheen paheneva talousahdinko. Lopulta raskaus ja lapset miehelle, joka lopulta ei kykene taloudellisesti auttamaan perhettään. Roman Deresin tarinan alku muistuttaa luultavasti lukemattomia muita etiopialaisnaisten tarinoita. Romanin ratkais... Lue koko vinkki »