Kannen kuvitti

Jukka Murtosaari (toim.): Kannen kuvitti… : Taskukirjojen ja lukemistolehtien kansikuvittajia 1930–1980-luvuilta

Niin sanottu kuvituksen kultainen aikakausi (noin 1880–1930) on kiinnostanut minua ihan ammattinikin puolesta. Ennen 1800-luvun loppua painotekniikka oli liian alkeellista kuvitusten kunnolliseen hyödyntämiseen, ja joskus 1930-luvulta alkaen tekniikka puolestaan alkoi muuttua kuvitusten kannalta liian kehittyneeksi: valokuvasta kun alkoi hiljalleen... Lue koko vinkki »
Tuulenpuuskia

Hanna Suihko (toim.): Tuulenpuuskia : Suomen historiaa julisteissa 1920–1970

Vanhoissa julisteissa on sitä jotakin; ajankuvaa, persoonallisuutta, yksilöllistä kädenjälkeä – jotain mikä vetoaa vielä vuosikymmenien jälkeen, vaikka itse mainostetut tuotteet ovat painuneet unholaan jo ajat sitten. Tässä kirjassa komeita julisteita riittää, sillä Tuulenpuuskia on Lahden julistemuseon teos, joka antaa kattavan näkymän kuuden vuos... Lue koko vinkki »

Seija-Riitta Laakso: Postikorttien keräilystä kokoelman rakentamiseen

Postikorttien ystäville, niistä kiinnostuneille ja niitä keräileville on nyt aivan ihana uusi kirja. Kirja on runsaasti kuvitettu ja teksti kulkee siellä kuvien välissä. Erittäin helppolukuinen tai vain katseltava. Seija-Riitta Laakso on perehtynyt kunnolla aiheeseen, sillä kirjasta löytyy postikorttien historiaa, postikorttien tyypit ja korttie... Lue koko vinkki »