Hellannupit kaakkoon

Lauri Tähkä: Hellannupit kaakkoon

Täytyy myöntää, että tällainen keittokirja, jonka reseptien takaa löytyy muusikko tai yhtä lailla joku muu täysin ruokaympyröiden ulkopuolelta tuleva julkisuuden henkilö, herättää minussa aina tietynlaisen varauksen. Sitä miksi näin on, en oikeastaan osaa sanoa, sillä lopulta nämä kirjat ovat useimmiten osoittautuneet mukaviksi vaihtoehdoiksi. Ohje... Lue koko vinkki »
Richard McCormick's Pariisi

Richard McCormick: Richard McCormick’s Pariisi

Kun huomasin Richard McCormickin lähteneen makumatkoilleen myös keittokirjojen muodossa, heräsi mielenkiintoni heti. Henkilökohtainen kokemukseni miehen saavutuksista rajoittuu tällä hetkellä yhteen lounaskokemukseen Kallion Sandrossa, mutta jo tällä perusteella olen vaikuttunut. Kyseinen lounasbuffet oli varmasti yksi parhaista koskaan kokemistani... Lue koko vinkki »

Michel Garzón ja Kira Weckman: Latinomakuja : Latin Flavours

Kokkipariskunta Kira Weckman ja Michel Garzón pitävät teoksensa Latinomakuja alkusanojen mukaan ruoanlaittoa työn ohella rakkaimpana harrastuksenaan. Kun on tutustunut tähän erityislaatuisen kauniiseen keittokirjaan, tietää että nuo sanat eivät ole vain helinää, niin suurta iloa ja onnea teos huokuu. Vuonna 2013 Suomen Top Chef -tittelin napannu... Lue koko vinkki »
Kesäruokaa paratiisista

Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Kesäruokaa paratiisista : havaijilaisia herkkuja kotikeittiöön

”Jos jossakin maapallolla täyttyvät paratiisin tunnusmerkit, niin juuri Tyynenmeren saaristossa.” Tuossapa lainaus, jonka todenmukaisuutta ei tähän keittokirjaan tutustuttuaan oikeastaan sen koommin tarvitse epäillä – mikäli siis omaksi paratiisikseen mieltää ikuisen kesän lämmön, värien kirjon ja pitkälti merellisten sekä trooppisten maisemien... Lue koko vinkki »
Apukokki maailmalla

Miikka Järvinen ja Maija Koski: Apukokki maailmalla

Apukokki maailmalla on Miikka Järvisen ja Maija Kosken toinen koko perheen keittokirja ja jatkaa oikeastaan siitä, mihin ensimmäinen, Apukokin keittokirja, jäi. Edelleen laitetaan ruokaa pikkukokkien ehdoilla ja erityisesti heidän kanssaan; unohdetaan kiire ja turha siisteys, tehdään asioita uusin tavoin, annetaan lasten yrittää ja erehtyä, maistel... Lue koko vinkki »
Villiä ja kesyä lähiruokaa

Mirja von Knorring: Villiä ja kesyä lähiruokaa

Villiä ja kesyä lähiruokaa on houkutteleva kirja, monessa suhteessa. Ensinnä se houkuttelee matkustamaan, ottamaan kurssin kohti Viroa, mutta unohtamaan sen perinteisen Tallinnan kiertokävelyn Olde Hansoineen ja paahdettuine manteleineen. Nyt matkataan Saarenmaalle, sinne villin ja kesyn keskelle, sinne luonnon helmaan, Pohjolan Provenceen. Ihastut... Lue koko vinkki »
Keitot

Keitot : yli 100 hyvää ohjetta

Näinä päivinä keittokirjoja tuntuu löytyvän jo miltei tarpeeseen kuin tarpeeseen, internetin ihmeellisestä reseptimaailmasta puhumattakaan. Silti yllättävän usein tulee tarve ja mielihalu sekä valmistaa että syödä jotakin ihan tavallista ja suhteellisen yksinkertaista – kuten keittoa. Tästä syystä onkin mukavaa, että tällaisia perusoppaita, kuten t... Lue koko vinkki »
Suolaiset mukiherkut

Lene Knudsen: Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!

Ruokaa mikroaaltouunilla… Kuulostaa a) pahalta, b) jotenkin niin kovin kasarilta. Jotakin tässä arveluttavassa teoksessa kuitenkin oli, joka veti puoleensa. Tätä on pakko testata. Niinpä vain kävi, että epäilykseni osoittautuivat vääriksi: se toimii sittenkin! Lopputulos on makoisa ja variaatioita riittää; siis jokaiselle jotakin, uskaltaisin väitt... Lue koko vinkki »
Reseptikuningatar : Palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää, perheenäiti, ruokablogisti ja kotiruokainnovaattori, on vuodesta 2008 lähtien ottanut osaa lukemattomiin reseptikilpailuihin – ja niittänyt menestystä, yli 60 kilpailussa. Reseptikuningatar, kuten Kaisa oivallisesti itseään tituleeraa, on tämän teoksen myötä päässyt esittelemään menestyksekkäitä ruokaideoitaan myös perinteisiä keit... Lue koko vinkki »
Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajala: Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajalan Pikkukokin keittokirja tarjoaa nimensä mukaisesti ruoka- ja leivonnaisreseptejä perheen pienille kokeille. Reseptien ohella kirjassa esitellään yleisimpiä leivontaan ja ruoanlaittoon käytettäviä välineitä ja jokainen resepti sisältää myös vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kuvineen. Koekäytön perusteella Pikkukokin keittokirja on juu... Lue koko vinkki »
Don't Miss a Bite

Vera Jordanova: Don’t Miss a Bite : makuja ja muistoja maailmalta

Kun kuulen nimen Vera Jordanova, minulle ei tule mieleen ruoka – tai ennen ei tullut, nykyään tulee – sangen maukas sellainen. Syy miksi Vera Jordanova, menestyneen kansainvälisen uran luonut suomalais-bulgarialainen malli ja näyttelijä on minulle nykyään yhtä kuin hyvä ruoka, on Don't Miss a Bite -keittokirja, jonka sivuilla Jordanova kertoilee ma... Lue koko vinkki »
Koko Suomi leipoo

Jenni Salminen ja Elina Turunen (toim.): Koko Suomi leipoo

MTV3-kanavalta tuttu leivontaohjelma Koko Suomi leipoo on päässyt kansien väliin. Kirja on kuvattu toisen tuotantokauden kuvausten ohessa. Leipomus­teltan vieressä on ollut erillinen kuvausteltta, jossa herkut ovat käyneet kuvattavana ennen tuomariston eteen menemistä. Mutta koska hyviä leipureita on koko Suomi pullollaan, on ensimmäiseltäkin kaude... Lue koko vinkki »
Amerikan keittokirja

Caroline Bretherton ja Elena Rosemond-Hoerr: Amerikan keittokirja

Kun vielä joitakin aikoja sitten ajattelin amerikkalaista – ja nyt puhutaan Yhdysvalloista – ruokakulttuuria, en osannut luetteloida siihen lukeutuvia asioita kovinkaan laajasti. Lähinnä mieleen nousivat uppopaistaminen sekä grillaaminen, browniet ja donitsit, majoneesi ja maapähkinävoi sekä tietysti itse iso H, hampurilainen, ranskalaisia ja muita... Lue koko vinkki »
Perheateria

Ferran Adrià: Perheateria : kokkaa kotona Ferran Adriàn kanssa

Yhdessä syöminen on tärkeää. Yleensä tavataan puhua lähinnä perheen keskinäisen aterioinnin merkityksestä, mutta toki sosiaalisuuden yhdistäminen syömiseen on tärkeää muutenkin – esimerkiksi työpaikalla. Tämän ymmärsi erityisen hyvin katalonialainen Ferran Adrià, legendaarisen kolmen Michelin-tähden elBulli-ravintolan pääkokki, joka tarjoili vuosie... Lue koko vinkki »
Sopat!

Marc Aulén: Sopat!

Marc Aulénin Sopat!-kirja on päätynyt testikeittiömme tulikokeeseen jo useita kertoja, mutta vasta nyt olen saanut aikaiseksi raapustaa kirjallisen käsitykseni tästä keittokirjasta. Niinpä niin, kyseessä on kirjaimellisesti keittokirja ja uskaltaisinpa väittää, että paras sellainen pitkään aikaan. Onkin sanalla sanoen huonoa käytöstä kanssakeittäji... Lue koko vinkki »
Karjalainen keittiö

Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin

Karjalanpiirakat, kukot ja karjalanpaisti; siinäpä ne lähinnä olivat, siis asiat, jotka ennen tähän teokseen tutustumistani yhdistin käsitteeseen karjalainen keittiö. Kovin oli siis mielikuvani suppea siitäkin huolimatta, että miltei jokaiseen, noin kolmeenkymmeneen, elämäni kesään on kuulunut ajanvietto Suomenniemen kunnassa, Etelä-Karjalan sydäme... Lue koko vinkki »
Suomen lasten leivontakirja

Ulla Svensk: Suomen lasten leivontakirja

Tunnetun leipuri-kondiittori Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja ilmestyy tarpeeseen, sillä lapsille soveltuvia ja perusohjeita sisältäviä leivonta­kirjoja on kaupan hyllyissä tarjolla yllättävän vähän. Se oli ainakin oma kokemukseni, kun jokin aika sitten yritin etsiä lapselle sopivaa keitto­kirja­lahjaa. Reseptikirjat ovat joko jopa täysin ... Lue koko vinkki »
Kuppikakun kaksi puolta

Tekla Wannas: Kuppikakun kaksi puolta : suolaiset & makeat

Kuppikakun kaksi puolta -opus tarjoaa herkullisia ohjeita niin makeisiin kuin suolaisiin kuppikakkuihin. Kirja on kirjaimellisesti kaksipuolinen, kuten nimikin kertoo. Toisella puolella tutustutaan makeisiin kuppikakkuihin, kun taas kirjaa kääntämällä löytyy herkkuohjeita suolaisiin kuppikakkuihin. Alkupuolella kirjaa lukija tutustuu muun muassa... Lue koko vinkki »