Ruokatutkijat-kirjan kannessa on päähenkilö Venni laboratoriotakissa ja pitelemässä suurennuslasia, jossa lukee kirjan nimi. Pehmomäyrä Lyly on kuvan yläreunassa pitelemässä omenaa. Ympärillä on kasviksia ja hedelmiä.

Eveliina Netti ja Anni Pyykkö: Ruokatutkijat

Venni ja Lyly -sarja jatkuu uudella ruoka-aiheisella tarinallisella lasten tietokirjalla. Edellinen osa Ruokasankarit käsitteli ruokahävikkiä ja ruoan matkaa alkutuotannosta lautaselle, nyt vuorossa on sen selvittäminen, miksi ruokaa ylipäätään syödään ja miksei aina voi syödä vain herkkuja. ”Pitää syödä terveellisesti”, Venni saa kuulla kerta t... Lue koko vinkki »
Ruokasankarit-kirjan kannessa on piirroskuva pojasta ja mäyrästä pukeutuneina sankariviittoihin ja naamioihin. Kannessa on kuvattuna myös paljon erilaisia kasviksia ja hedelmiä.

Eveliina Netti ja Anni Pyykkö: Ruokasankarit

Ruokasankarit aloittaa uuden Venni ja Lyly -kirjasarjan, jossa Venni tutkii pehmolelumäyrä Lylyn kanssa erilaisia asioita. Ruokasankarit-kirjassa tutkitaan ruoka-asioita. Vennille hoetaan yhtenään, ettei ruokaa saa heittää roskiin. Miksi ei? Mitä väliä sillä on? Lyly onneksi tietää ja avaa asiaa. Mistä ruoka tuli lautaselle? ”Iskä sen siihen lai... Lue koko vinkki »
Vappu joka päivä

Vappu Pimiä: Vappu joka päivä

Vappu Pimiän edellisestä ruoka-aiheisesta kirjasta on ehtinyt vierehtää pidempi tovi ja itselleen hän oli jo luvannut olla kirjoittamatta yhtään uutta keittokirjaa. Onneksi hän on kuitenkin ollut aktiivinen somessa ja laatinut runsaasti uutta sisältöä ja hänen seuraajansakin ovat jatkuvasti häneltä reseptejä pyytäneet niin, että uuden keittokirjan ... Lue koko vinkki »
Ripaus kurkumaa

Gelawej Viyan: Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö

Onnistuneen ruokakirjan tunnistaa siitä, että se herättää lukijassa välittömän innon päästä kokeilemaan kirjassa esiteltyjä reseptejä ja ruokalajeja ja Gelawej Viyanin Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö onnistuu tässä erinomaisesti. Kirjoittajan omaan Kurdistanin, Iranin ja Turkin alueilta lähtöisin olevaan lapsuuden ja nuoruuden makumaisemaan tuk... Lue koko vinkki »
Insinöörin keittokirja

Jukka Sakki: Insinöörin keittokirja

Nyt on sellainen keittokirja, joka on varsinainen lukunautinto. En ole mikään kokki kolmonen, eikä ruuanlaitto ylipäätään ole kiinnostukseni kohde, mutta lukeminen on ja siksi tämä kirja oli riemastuttava. Maistui herkulliselta, sillä sen parissa viihtyi ja se aiheutti tahattomia naurukohtauksia. Insinöörin keittokirjassa kaikki on yksinkertaist... Lue koko vinkki »

Amanda Hellberg ja Eveline Johnsson: Vegepikaruokaa

Alunperin ruotsalainen kirja on nyt suomennettu ja meidän käsissämme ihan suomeksi kirjoitettuna ja voimme ruveta loihtimaan pikana kasvisruokia keittiöissämme. Oli sitten kasvisruokailija tai ei, niin ohjeet ovat loistavia ja ainahan niitä voi soveltaa omien makujensa mukaan. Kirjan meny menee niin, että ihan aluksi kerrotaan friteeraamisesta, ... Lue koko vinkki »
Superhyvää suolistolle!

Leena Putkonen: Superhyvää suolistolle!

Superhyvä kirja kaikille niille, jotka kamppailevat erinäisten vatsavaivojen kanssa. Kaikenlaisten vippaskonstien jälkeen FODMAP-ruokavalio on hyväksi havaittu ja siitä on monelle ollut apua. Suoliston toiminnasta kerrotaan hyvin seikkaperäisesti. Ruokahalusta ja ravinnon imeytymisestä. Kaikista niistä oireista, joita tulee, kun suolisto ei toim... Lue koko vinkki »
Vastapoimittua

Ulla Karlström ja Cecilia Lundin: Vastapoimittua : ota talteen hedelmät, marjat, sienet ja vihannekset

Kenellepä eivät marjat, hedelmät tai kasviket maistuisi. Ne voi hankkia tilanteen mukaan metsästä, puutarhasta tai kaupasta. Mitä sen jälkeen, kun raaka-aineet ovat kotona odottamassa, että niille tehdään jotain? Vastapoimittua antaa tähän hyviä vinkkejä. Kirjan aluksi käydään läpi eri säilöntämenetelmiä vähän historiaankin viitaten. Monen retke... Lue koko vinkki »
Herkän vatsan valinnat

Reijo Laatikainen: Herkän vatsan valinnat : suolisto kuntoon ruokavaliolla

Tunnustan kuuluvani herkkävatsaisiin ja niinpä olin erittäin innoissani saadessani tämän kirjan käsiini. En juurikaan haksahda erityisruokavalioihin, mutta kuuntelen itseäni ja erityisesti vatsaani ja haluan olla sen kanssa sovussa. Heti kun olin tätä kirjaa selaillut, aloitin erikoisruokavalion ja se oli ihan parasta, mitä olen aikoihin tehnyt. Ol... Lue koko vinkki »
Taste of Lapland

Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Taste of Lapland

Ruokatoimittaja, valokuvaaja Kari Martiala ja keittiömestari Helena Lylyharju tekivät viisivuotisen löytöretken Lappiin. Sen pohjalta syntyi Lapin makuja – luonnonläheinen, erämaan rauhaa huokuva matkakirja. Samalla se on ylistyslaulu rikkaalle lappilaiselle ruokakulttuurille. Nyt kirja on ilmestynyt myös englanniksi: Taste of Lapland. Jos Lappi... Lue koko vinkki »
Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan

Mari Moilanen: Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan

Kirjapajaa ei miellä varsinaisesti keittokirjojen kustantajaksi, mutta sellainenkin on nyt ilmestynyt. Mari Moilanen on tullut tunnetuksi ruokablogistaan Jotain maukasta ja sen suosion innoittamana hän on koonnut ohjeitaan värikkääksi keittokirjaksi. Kirjan nimikin antaa jo ymmärtää, että kyseessä on koko perheen tai miksei muunkin isomman porukan ... Lue koko vinkki »
Vege

Vege : herkullista kasvisruokaa

Gummerus julkaisee Voi Hyvin -lehden parhaita kasvisruokareseptejä Vege-kirjassa. Vege on perinteinen ruokareseptikirja. Kirjaan on koottu ruokalajeja alkuruoista jälkiruokiin ja juomiin, ja kuvat ovat hienoja. Julkkiksia, elämänohjeita tai tunnelmakuvia Vege-kirjasta ei löydy: nyt pääosassa on ruoka. Amatöörin koekeittiö kokeili kirjan kukka... Lue koko vinkki »
BBQ : Kuuma grillikirja

Stevan Paul: BBQ : Kuuma grillikirja

BBQ : Kuuma grillikirja on ehdoton hankinta kesän grillailuihin. Maukkaat ja selkeät ohjeet, herkulliset kuvat ja lukiessa tuleva nälkä takaavat sen, että lopputulos onnistuu. Kirjan eri osiot sisältävät vinkkejä kotikokille niin grilliklassikoista kuin lisukkeista ja kastikkeista. Jos grillaus itsessään on vähän vieraampi ruoanlaittomenetelmä, ... Lue koko vinkki »