Paluu Junkkarille

Tarja Jussila: Paluu Junkkarille

Kun pari vuotta sitten luin Tarja Jussilan ensimmäisen kirjan Torpparin tytär Anjalan Junkkarilta, niin oli hienoa saada nyt jatko-osa käsiin ja lukea, mitä siellä tapahtui sen jälkeen, kun päähenkilö Liisa oli tavannut Karl Oskarin. Paluu Junkkarille alkaa siitä, kun Liisa Antintytär ja Karl Oskar Örling vihitään Anjalan kirkossa. Jotenkin oli ... Lue koko vinkki »
Vedetön maa

Téa Obreht: Vedetön maa

Nimen vedetön maa on Arizonan kuiva territorio 1890-luvulla ja erityisesti Amargon kyläpahanen, jota kuivuus piinaa pahemman kerran. Kirjan tapahtumia tarkastellaan kahdesta näkökulmasta. On Amargossa asuva Nora, sinnikäs rajaseutujen nainen, joka koittaa selvitä kuivuuden keskellä. Nora odottaa miestään takaisin vedenhakumatkalta, mutta miehest... Lue koko vinkki »
Himmun rakkaudet

Eila Pennanen: Himmun rakkaudet

Himmu eli Hilma on torpparin tytär, joka lähetettiin jo kymmenvuotiaana kotoaan Tampereelle, isän sisaren kasvatettavaksi. Fasteri Varonen on kauppiassäätyyn noussut ankara nainen, joka ei oikeastaan haluaisi Himmua vaivoikseen, mutta ottaa kuitenkin. Koulutkin jäävät puheista huolimatta käymättä ja Himmu päätyy 14-vuotiaana Varosen kauppaan myy... Lue koko vinkki »
Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset

Lauri Mäkinen: Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset

Lauri Mäkisen esikoisteoksen nimi on sitaatti Matteuksen evankeliumista, jossa Jeesus ohjeistaa opetuslapsiaan. Viittaus on paikallaan, sillä kirja kertoo suomalaisista lähetyssaarnaajista 1920-luvun Ambomaalla. Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset on sekä historiallinen romaani että dekkari. Tarinan nykyhetkessä vuonna 1924 lähetyss... Lue koko vinkki »
Paimentyttö

Enni Mustonen: Paimentyttö

Sipoossa asuva 13-vuotias Ida Eriksson jää orvoksi. Ensin hän pääsee navettapiiaksi Östersundomin kartanoon, sitten sisäpiiaksi valtioneuvos Topeliuksen perheeseen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat viiden vuoden ajalle 1890-luvulla. Kirjan konsepti on vähän erilainen kuin Enni Mustosen aikaisemmissa historiallisissa romaaneissa. Normaalia linjaa se... Lue koko vinkki »
Täällä Pohjantähden alla

Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla

"Alussa olivat suo, kuokka — ja Jussi." Kaikki tietävät, kuinka alkaa suomalaisen kirjallisuuden yksi tunnetuimmista kulmakivistä, Väinö Linnan huikea torpparitrilogia Täällä Pohjantähden alla. Alkulauseesta hämäläisellä suolla on lähes sadan vuoden matka läpi kansallisten merkkipaalujen ja kipupisteiden rauhalliseen kesähäiden idylliin kotoisel... Lue koko vinkki »