Lupaus

Friedrich Dürrenmatt: Lupaus

Kun lapsi murhataan raa'asti partaveitsellä, haluaa poliisi saada tekijän nopeasti vastuuseen. Epäilty löydetään ja ennen kuin väkijoukko ehtii lynkata hänet, hän tunnustaa tekonsa ja hirttää itsensä. Se siitä? Kantoninpoliisin yliluutnantin Matthäin piti olla jo siirtymässä urallaan eteenpäon, mutta tämä juttu ja surmatun tytön vanhemmille annettu... Lue koko vinkki »
Se pikkuinen Lotta

Astrid Lindgren: Se pikkuinen Lotta

Se pikkuinen Lotta on toinen Astrid Lindgrenin Lotta-tytöstä kertova kirja ja alun perin vuodelta 1961. Lotta on Nykäsen perheen kuopus, vallaton ja suunnattoman itsepäinen, lapsi jota ei ihan heti uskoisi vasta viisivuotiaaksi. Ainakaan tällä kertaa, kun Lotta päättää muuttaa omilleen. Yhtenä aamuna Lotta herää kiukkuisena. Vaikka kiukku oikeas... Lue koko vinkki »
Unohdettujen muistojen valokuvaamo

Sanaka Hiiragi: Unohdettujen muistojen valokuvaamo

Mitä on elämän jälkeen? Yhden vastauksen siihen antaa Unohdettujen muistojen valokuvaamo, jossa ihmiset päätyvät kuoltuaan pieneen valokuvaamoon. Siellä heitä odottaa yksi valokuva jokaisesta eletystä päivästä. Niistä on tarkoitus valita yksi jokaista elettyä vuotta kohden ja näistä kuvista valokuvaamon pitäjä herra Hirasaka kokoaa sitten kuvalyhdy... Lue koko vinkki »
Minä olen monta

John Irving: Minä olen monta

Kuinka kuvailla muutamalla sanalla pääkäänteet John Irvingin romaanista Minä olen monta, siinäpä kysymys! Kokonaisia elämiä nousuineen ja laskuineen sisältävä tiiliskivi on vaikea selittää kattavasti. Kyse on kuitenkin Billystä, eli kirjailija William Marshall Abbotista, joka ponnistaa vermontilaisesta pikkukaupungista maailmalle – vain palata... Lue koko vinkki »
Houses with a story

Seiji Yoshida: Houses with a Story

Aina silloin tällöin törmää taidekirjoihin, jotka ihastuttavat kummallisella ja omaperäisellä ideallaan. Kuvittaja Seiji Yoshidan kirja Houses with a Story kokoaa kansiensa väliin reippaat 30 kuvitteellista taloa asukkaineen. Jokaisella talolla ja sen asukkaalla on oma tarinansa, mutta ideana on, että kirjan lukija kokoaa tarinat enimmäkseen oman p... Lue koko vinkki »
Sisunin maailma

Chung Serang: Sisunin maailma

Shim Sisun oli monipuolinen ihminen, joka teki uraa taiteilijana, kirjailijana, mielipidevaikuttajana ja oli myös kolmen oman ja yhden avioliiton kautta saadun lapsen äiti ja viiden lapsen isoäiti. Hän oli monella tapaa omaperäinen ja perinteitä vastaan, joten hänelle ei myöskään pidetty kuolemansa jälkeen perinteistä muistojuhlaa. Nyt, kymmenen vu... Lue koko vinkki »
Veteen kirjoitettu

John Ajvide Lindqvist: Veteen kirjoitettu

Kauhukirjoistaan tuttu John Ajvide Lindqvist on voittanut monia pohjoismaisia kirjallisuuspalkintoja. Monet hänen teoksistaan ovat kääntyneet televisiosarjoiksi ja elokuviksi. Veteen kirjoitettu on häneltä uusi aluevaltaus: se ei ole kauhua, vaan jännitysdekkari. Kirjailija Julia Malmros on aloittamassa uutta osaa kansainväliseen menestysdekkari... Lue koko vinkki »
The Tower of Babel

Kokopello: The Tower of Babel : Journey to the Heart of Europe

Eurovaalien kunniaksi tuli luettua sarjakuva The Tower of Babel. Teoksen lähtökohta on yksinkertainen. Euroopan unioni ja sen toimintaperiaatteet eivät nähtävästi ole jääneet vieraaksi vain lukuisille suomalaisille, vaan instituutio tuntuu vieraalta myös monille Euroopan sydämessä asuville. Tämä pätee myös ranskalaiseen poliittisista sarjakuvista j... Lue koko vinkki »
Eristysvanki

Freida McFadden: Eristysvanki

Brooke Sullivan aloittaa työn vankilan sairaanhoitajana. Hänen entinen poikaystävänsä ja hänen lapsensa isä Shane Nelson on vankina samassa vankilassa. Shane on tuomittu useasta murhasta ja Brooken murhayrityksestä.  Vankilassa Brooke joutuu hoitamaan entistä poikaystäväänsä, eikä aikaakaan, kun Brooken tunteet sekä epäilykset heräävät: onk... Lue koko vinkki »
Yöeläimiä

Camila Sosa Villada: Yöeläimiä

Córdoban travestit viettävät yönsä Sarmientonpuistossa seisoskellen kylmässä, jakaen viinaa ja tarinoita, odottaen ohi ajavaa autoa, josta saisi asiakkaan. Päivät travestit viettävät Encarna-tädin vaaleanpunaisessa talossa. Yhtenä iltana travestien elämä menee uusille raiteille, kun Encarna-täti löytää pusikkoon hylätyn poikavauvan. Vaikka asiassa ... Lue koko vinkki »
Judge Dredd : Kuoleman morsian

Steve Dillon, Ian Gibson, Alan Grant ja muut: Judge Dredd : Kuoleman morsian

Judge Dredd -sarjakuvien voitokas esiinmarssi alkoi 1977 ja on jatkunut AD2000 -lehdessä näihin päiviin asti. Suomeksi sarjakuvia käännettiin ensimmäisen kerran 1980-luvun puolivälissä, ja vuosina 1989–2000 Jalava julkaisi peräti 30 hahmoa käsittelevää suomenkielistä sarjakuva-albumia. Näihin minäkin Mikkelin kirjastossa aikanaan tutustuin, vaikkak... Lue koko vinkki »
Raivoava meri

Ann Cleeves: Raivoava meri

”Rosco oli ollut oman seikkailijatarinansa sankari”, pohtii komisario Matthew Venn. Kyse on Jeremy eli Jem Roscosta, valtameripurjehtijasta, joka on kohonnut köyhän yksinhuoltajaäidin pojasta julkkikseksi, purjehtinut nuorena yksin maailman ympäri ja saanut aikaan monta muuta kuuluisaa suoritusta. Hän palaa takaisin pieneen kotikyläänsä, mutta kato... Lue koko vinkki »
Repeämä

Ragnar Jónasson: Repeämä

Ari Thorista kertova dekkarisarja on edennyt jo kolmanteen osaan; aiemmissa kirjoissa Lumisokea ja Tuhkayö kerrottiin tämän entisen teologianopiskelijan ja nykyisen poliisin asettumisesta kauas pääkaupunki Reykjavikista pieneen Siglufjörðurin kaupunkiin. Murhia on tullut kohdattua parin vuoden kuluessa useitakin, joten ei ole ihme, että kertoja tot... Lue koko vinkki »
Mahtavat mehiläiset

Mario Cortes, Catherine Hapka ja Valeria Turati: Mahtavat mehiläiset

Nalle Puh : Mahtavat mehiläiset on ensikirjaksi tarkoitettu kuvakirja. Se on osa Disneyn kuvakirjoja koostuvaa sarjaa ja samalta tekijätiimiltä on luvassa myös majava-aiheinen Nalle Puh -kirja syksyllä. Kaikki tietävät, että mehiläiset tekevät Nalle Puhinkin himoitsevaa hunajaa. Mutta se ei ole ainoa asia, mitä mehiläiset tekevät. Mahtavat mehil... Lue koko vinkki »
A Guest in the House

Emily Carroll: A Guest in the House

Emily Carroll on tullut tunnetuksi kauhusarjakuvien mestarina ja sillä linjalla jatkaa myös hänen uusin sarjakuvansa. Tarinan keskiössä on Abby, arka nainen, joka on hiukan hukassa omassa elämässään, mutta joka on vihdoin löytänyt jonkinlaisen kiintopisteen avioliiton myötä. Jokin tuntuu kuitenkin olevan uusioperheessä pahasti pielessä. Davidin ... Lue koko vinkki »
Kiltti tytär

Laure Van Rensburg: Kiltti tytär

En ollut pitkään aikaan – sitten Freida McFaddenin Kotiapulaisen – lukenut yhtään amerikkalaista trilleriä, vaikka niitä ilmestyy säännöllisesti. Kuitenkin tämä Laure van Rensburgin romaani alkoi kiehtoa, eikä vähiten aiheensa vuoksi, sillä olen aina ollut kiinnostunut erilaisista uskonnollisista yhteisöistä. Sellaisessa nuori Abigail elää. Kysy... Lue koko vinkki »
Suuren metsän reunassa

Leo Vardiashvili: Suuren metsän reunassa

Tähän kirjaan tartuin täysin ulkokirjallisista syistä. Teen kirjallista maahaastetta, jossa pyrin lukemaan eri maista kotoisin olevien kirjailijoiden kirjoja. Listalleni kelpaavat myös kirjat, jotka sijoittuvat eri maihin, koska on monia maita, joita on muuten vaikea suorittaa. Georgia puuttui listaltani täysin, joten Leo Vardiashvilin kansainvälin... Lue koko vinkki »
Leipää ja maitoa

Karolina Ramqvist: Leipää ja maitoa

Ruoka ja syöminen – elintärkeät asiat meille kaikille, mutta kuinka paljon tunteita niihin voikaan kietoutua! Enkä tällä tarkoita suinkaan mitään pinnallisia naistenlehtien laihdutus- ja ravitsemusjuttuja, vaan ihmisen psyyken syvyyksiä. Ajatellaanpa vaikka useimpien mieltymystä makeaan: eiköhän se lähde jo jostain evoluution varhaisvaiheista, siit... Lue koko vinkki »