Yhden astian vegaaniruoat

Elina Innanen: Yhden astian vegaaniruoat

Elina Innasen Chocochili-blogi on Suomen luetuimpia vegaaniruokablogeja. Useita kirjojakin vegaaniruoasta julkaisseen Innasen uusi teos keskittyy ruokalajeihin, jotka voidaan laittaa alusta loppuun vain yhdessä astiassa. Pannut, pellit, vuoat, kattilat – Yhden astian vegaaniruoat antaa monipuolisia vinkkejä herkullisen aterian valmistamiseen ilman ... Lue koko vinkki »

Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet

Sienioppaita on kirjoitettu Suomessa kaikkiin tarpeisiin; on kaikki Suomen sienet esitteleviä laajoja tietokirjoja ja taskukokoisia pikaoppaita aloitteleville sienestäjille metsään mukaan otettavaksi. Suomalaisten suosikkisienet asettuu sujuvasti aloitteleville sieniharrastajille suunnattujen kirjojen joukkoon ja tekee sen viihdyttävällä ja harrast... Lue koko vinkki »
Lasten eka keittokirja

Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja

Monet lapset innostuvat asioista parhaiten, kun saavat olla käytännön tekemisessä mukana. Tämä pätee myös ruoanlaittoon ja Lasten eka keittokirja madaltaa kynnystä kokeilemaan aivan itse. Konseptina on selkeät ohjeet ja paljon kuvia. Plussaa siitä, että kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja pääpaino on ruoassa eikä kattauksessa tai koristelussa. M... Lue koko vinkki »
Suuri suomalainen grillikirja

Patrik Spåra ja Sari Spåra: Suuri suomalainen grillikirja

Suuri suomalainen grillikirja on osuvasti nimetty. Kirja on suomalainen ja kieltämättä isokokoinen.Se on myös näyttävästi kuvitettu ja omiaan herättämään ruokahalua. Kirja keskittyy resepteihin. On kanaruokia, kalaruokia, liharuokia, pizzaa ja burgereita, kasvisruokia, jäklkiruokia ja erilaisia lisukkeita kuten salaatteja, kastikkeita, maustevoi... Lue koko vinkki »
Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan

Mari Moilanen: Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan

Kirjapajaa ei miellä varsinaisesti keittokirjojen kustantajaksi, mutta sellainenkin on nyt ilmestynyt. Mari Moilanen on tullut tunnetuksi ruokablogistaan Jotain maukasta ja sen suosion innoittamana hän on koonnut ohjeitaan värikkääksi keittokirjaksi. Kirjan nimikin antaa jo ymmärtää, että kyseessä on koko perheen tai miksei muunkin isomman porukan ... Lue koko vinkki »
BBQ : Kuuma grillikirja

Stevan Paul: BBQ : Kuuma grillikirja

BBQ : Kuuma grillikirja on ehdoton hankinta kesän grillailuihin. Maukkaat ja selkeät ohjeet, herkulliset kuvat ja lukiessa tuleva nälkä takaavat sen, että lopputulos onnistuu. Kirjan eri osiot sisältävät vinkkejä kotikokille niin grilliklassikoista kuin lisukkeista ja kastikkeista. Jos grillaus itsessään on vähän vieraampi ruoanlaittomenetelmä, ... Lue koko vinkki »
Joka kokin keittokirja

Anna Bergenström: Joka kokin keittokirja

Ruotsalaisen keittokirjailijatar ja ruokatoimittaja Anna Bergenströmin (s. 1940) Joka kokin keittokirja on nimensä veroinen. Ensi kerran jo vuonna 1981 maailmaan putkahtanut alkuteos Annas mat käsittää nyt, ties kuinka monennen kerran uudistettuna ja laajennettuna, jo yli 900 ohjetta. Sitä voidaan siis todella pitää jokaisen kotikokin idea-aittana.... Lue koko vinkki »
Emäntänä Olga

Olga Temonen: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle

Olga Temosen kirjassa Emäntänä Olga Temonen kertoo rakkaimmista kasvisruokaohjeistaan. Hänen resepteistään on koottu iloinen ja värikäs kirja, jossa esitellään paitsi kasvisruokaa myös Temosten perhettä sekä heidän asuttamaansa maalaistilaa. Kirjan tunnelma on idyllinen, ja kuvat ruoista konstailemattomia. Välillä valokuvissa maalaisromantiikka kuk... Lue koko vinkki »
Safkaa

Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gul... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »
Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »
Kansi: Tieteiskirjailuja

Tieteiskirjailuja : Spekulatiivisia käsitöitä

Tämä on harrastelijoiden kirjoittamaa kirjallisuutta — scifi-harrastelijoiden! Espoon science fiction- ja fantasiaseura ESC ry. on koonnut kirjoihin ja kansiin nörttien puhdetöitä. Kauhuelokuvanörtille löytyy kostoskassin ohje, startreknörtille Spock-lapaset enkä keksi, kuka ei hyötyisi bofferiteipin varaan rakennetusta tölkkimukista. Vain varov... Lue koko vinkki »

Irmeli Castrén: Nykykeittiön niksit

Irmeli Castrénin suositut niksikirjat ovat saaneet jatkoa, vuorossa tällä kertaa keittiöön liittyvät niksit ja erilaiset vinkit. Kirjan aloittaa asianmukaisesti selvitys siitä, missä erilaisia ruokatarpeita kannattaa ja pitää oikeaoppisesti säilyttää. Ei siis kaikkea jääkaappiin – ei ainakaan alimmalle hyllylle! Osio on tarpeellinen ja selkeä mu... Lue koko vinkki »

Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman h... Lue koko vinkki »
Äiti, minulla on nälkä!

Tobias Holmberg ja Linda Skugge: Äiti, minulla on nälkä!

Tämä keittokirja toimii. Siitä todistaa se, että kirjasta on tarttunut jo neljä ohjetta lähes jokaviikkoiseen käyttöön. Lapsiperheille suunnattu keittokirja tarjoaa helppoja, nopeita ja maistuvia ruokia. Tavallisia, mutta nykyaikaisia. Kirjaa markkinoidaan Linda Skuggen nimellä. Skugge on ruotsalainen bloggaaja ja toimittaja ja ilmeisen suosittu... Lue koko vinkki »
Kemiaa keittiössä

Anu Hopia: Kemiaa keittiössä

Miksi rasvaton ruoka ei ole niin maukasta kuin rasvainen? Miksi munakas epäonnistuu? Mikseivät marengit onnistu matalapaineen aikana? Miksi pastan keitinveteen pitää lisätä öljyä, vai pitääkö edes? Mitä saadaan, kun yhdistetään ruoanlaitto ja luonnontieteet? Tiede-lehden monivuotisena ruokakolumnistina tunnettu Turun yliopiston funktionaalisten eli... Lue koko vinkki »

Mark Kurlansky: Suola : eräs maailmanhistoria

Suola on nykyisin äärimmäisen tavanomainen aine, mutta siitä huolimatta se on ollut haluttua ja himoittua. Suolan tavoittelu on ohjannut valtioiden toimintaa ja suolantuotannosta on sodittu. Suolalla on myös maksettu sotilaiden palkkoja (englannin palkkaa tarkoittava sana salary viittaa suoraan suolaan) ja sitä verottamalla on tuotettu valtioiden k... Lue koko vinkki »