Tapio Koivukari: Pirtumiehet

Suomen raittiusväki halusi kitkeä juopottelun kansan keskuudesta ja niinpä suomalaisten raitistamiseksi saatettiin voimaan kieltolaki vuonna 1919. Pullonkorkit eivät kuitenkaan kieltämällä kiinni pysyneet, sillä viinan salakuljetuksesta ja myynnistä aukesi monille mahdollisuus kannattavaan bisnekseen. Noista ajoista kertova Tapio Koivukarin romaani... Lue koko vinkki »

Volker Kutscher: Babylon Berlin

Rikoskomisario Gereon Rath on siirtynyt vastikään Kölnistä Berliiniin. Traagisen möhläyksen jälkeen maisemanvaihtoon päätynyt nuori ja kunnianhimoinen Rath hakee uralleen uutta nostetta Berliinin huoltopoliisiyksikön kautta. Rath sotkeutuu varsinaisten työtehtäviensä ohessa hankalan murhatapauksen selvittelyyn, ja omia epävirallisia tutkimuksiaan t... Lue koko vinkki »
Sinisen kuoleman kuva

Mikko Porvali: Sinisen kuoleman kuva

Tähän kirjaan tartuin oikeastaan toisen kirjan vuoksi: Porvalin Veri ei vaikene voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, mutta eihän kirjasarjaa silti toisesta osasta aloiteta. Sinisen kuoleman kuvassa kiinnostavinta on sen puitteet: tapahtumat sijoit­tuvat 1920-luvun Viipuriin, jossa oikeustiedettä opiskellut, mutta poliisiksi päätynyt Jussi Kähöne... Lue koko vinkki »
Luotsin tarina

Joni Skiftesvik: Luotsin tarina

Aulis Kurtti oli vasta 17-vuotias nuorimies, kun hän liittyi vapaaehtoisena Oulua valtaamaan lähteneeseen valkoiseen armeijaan. Kaupunkitaisteluiden raivotessa hän ampuu yhden laukauksen, mutta se laukaus tulisi vainoamaan häntä vuosikaudet. Tilinteon hetki menneisyyden kanssa koittaa kymmenkunta vuotta myöhemmin, kun luotsiksi kouluttautunut ja pe... Lue koko vinkki »

Joni Skiftesvik: Pirtukuningas

Eletään 1920-luvun loppupuolta. Kieltolaki on avannut rohkeille yrittäjille huomattavia ansaintamahdollisuuksia pirtutrokareina. Perämeren kalastajat kuljettelevat aluksillaan kanistereita aluevesirajojen ulkopuolelle ankkuroituneilta apteekkilaivoilta ja myyvät saamansa tavaran huomattavalla voitolla janoiselle kansalle maissa. Nuori Soini Hola... Lue koko vinkki »

Joe Gores: Sam Spaden etsivätoimisto

Kovaksikeitetty yksityisetsivä on yksinäinen susi, sateenpiiskaama bourbonilta löyhkäävä kovanaama, joka rutistaa naista hellästi ja lyö miestä rajusti. Yksityisetsivä on yleensä huonoissa väleissä poliisin kanssa, vaikka selvittääkin mutkikkaat jutut varmasti ja riskejä kaihtamatta. Genren tärkeimpiä prototyyppejä ovat Raymond Chandlerin luoma&nbs... Lue koko vinkki »