Kotona tehdyt macaronit

Abraham Bérengère: Kotona tehdyt macaronit

Oletko joskus haaveillut leipovasi täydellisiä macaron-leivoksia? Olet ehkä nähnyt ohjeen, mutta todennut sen liian vaikeaksi? Noh, tässäpä olisi tarjolla kirja, josta ohjeet löytyvät kuvallisina ja kirjallisina. Kirjan mukana tulee pursotinpussi sekä 6 erilaista tyllaa, joten näiden avulla pääset helposti alkuun! Macaron on ranskalainen herkku,... Lue koko vinkki »
Olutkeittokirja

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »

Sini Visa: Kinuskikissa leipoo : tervetuloa juhliin!

Kinuskikissa leipoo -kirjan tekijän Sini Visan pitämä Kinuskikissa-leivontasivusto on varmasti tuttu monille leipomisen ystäville, ja nyt hän tekee debyyttinsä kirjamaailmaan. Kinuskikissa leipoo -kirja kokoaa yhteen sekä blogista tuttuja reseptejä että ihan uusia tuttavuuksia. Itse en ole Kinuskikissa-sivuston aktiivisimpia käyttäjiä, mutta itse k... Lue koko vinkki »
Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »
Leivän juurilla

Charlotte Jenkinson: Leivän juurilla : yli 80 monipuolista leipäohjetta

Leivon paljon leipää ja olen jo useamman vuoden metsästänyt täydellistä leipäkirjaa. Tässä se nyt vihdoin on! Leivän juurilla -kirja ei ole ollut minulla vielä kovin pitkään, mutta olen kokeillut jo lukuisia reseptejä — joitakin jopa useamman kerran. Useimmissa leipiin keskittyvissä reseptikirjoissa on ollut se ongelma, että leivän leipominen on... Lue koko vinkki »

Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman h... Lue koko vinkki »
Makkaroita maailmalta

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »
Äiti, minulla on nälkä!

Tobias Holmberg ja Linda Skugge: Äiti, minulla on nälkä!

Tämä keittokirja toimii. Siitä todistaa se, että kirjasta on tarttunut jo neljä ohjetta lähes jokaviikkoiseen käyttöön. Lapsiperheille suunnattu keittokirja tarjoaa helppoja, nopeita ja maistuvia ruokia. Tavallisia, mutta nykyaikaisia. Kirjaa markkinoidaan Linda Skuggen nimellä. Skugge on ruotsalainen bloggaaja ja toimittaja ja ilmeisen suosittu... Lue koko vinkki »
Kotona tehdyt suklaat

Corinne Jausserand: Kotona tehdyt suklaat

Kotona tehdyt suklaat -kirjassa on parisenkymmentä reseptiä erilaisille pienille suklaakonvehdeille. Konvehtien näpertely saattaa tuntua vaivalloiselta, mutta kirjan mukana tulee 30 uudelleenkäytettävää silikonimuottia, mikä innostaa kokeilemaan omien suklaamakeisten tekoa. Heti ensiselauksella tulee poimittua puolenkymmentä varmaa lempiherkkua.... Lue koko vinkki »
Äidiltä tyttärille -kirjna kannessa on hymyilevä nainen, jolla on toisessa kädessä kuohuviinilasi ja toisessa lautasella kakkua.

Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »
Kemiaa keittiössä

Anu Hopia: Kemiaa keittiössä

Miksi rasvaton ruoka ei ole niin maukasta kuin rasvainen? Miksi munakas epäonnistuu? Mikseivät marengit onnistu matalapaineen aikana? Miksi pastan keitinveteen pitää lisätä öljyä, vai pitääkö edes? Mitä saadaan, kun yhdistetään ruoanlaitto ja luonnontieteet? Tiede-lehden monivuotisena ruokakolumnistina tunnettu Turun yliopiston funktionaalisten eli... Lue koko vinkki »

Janne Huttunen: Isyyspakkaus

Tuoreet vanhemmat eivät tajua mistään mitään. Elämä lapsen kanssa on kaikkea muuta kuin mitä odotti, eikä sitä muutosta yksinkertaisesti ymmärrä. Sitten kun käärö isketään synnytyssalissa syliin, mikään ei ole enää kuin ennen, eikä asioista ota enää tolkkua. Ilmankos kirjailijat ja kustantajat ovat huomanneet tässä välissä opaskirjan mentävän raon.... Lue koko vinkki »