Ikuinen säätö

Jussi Perälä: Ikuinen säätö : Helsingin huumemarkkinat

Jussi Perälän Ikuinen säätö -kirja kertoo Helsingin huumemarkkinoista. Se perustuu kentällä tehtyihin haastatteluihin ja tutkimukseen. Perälä kuvaa huumeiden käyttäjien ja myyjien arkea sekä vapaalla että vankilassa. Hän tarkastelee myös esitutkinnan eri vaiheita ja poliisin toimintaa. Osalliset lain molemmilta puolilta saavat puheenvuoron. Ikui... Lue koko vinkki »

Anton Rippon: Hitlerin olympialaiset 1936

Kansainvälinen olympiakomitea myönsi vuonna 1931 Berliinille pidettäviksi vuoden 1936 olympiakilpailut. Vain vajaata kahta vuotta myöhemmin Adolf Hitler nousi valtaan Saksassa, ja muuttunut tilanne toi epäilyksiä olympiakisajärjestelyjä kohtaan. Oliko olympiakomitea tehnyt kaikkien aikojen emämunauksen? Voisiko natsidiktatuuriin luisunut Saksa tode... Lue koko vinkki »

Juha Drufva: Köyhät ansassa

Juha Drufvan lyhyet puheenvuorot ilmestyivät vuosina 2011–2012 Kansan Uutisten verkkolehdessä neljänä nimettynä sarjana: Kapitalismin perustekijät, Jäähyväiset sivistykselle, Köyhät ansassa sekä Taivastelun valtakunnailla. Puheenvuoroja nimitetään myös ilmiannoiksi ja syy tähänkin löytyy viimeistään lukijan korvien välistä. Drufva ilmiantaa tosi... Lue koko vinkki »
Häiriköt

Jari Tamminen: Häiriköt : Kulttuurihäirinnän aakkoset

Kulttuurihäirintä (culture jamming) on taidetta, joka iskee laillisin ja laittomin keinoin mainostajien ja kuluttajien väliin. Mainokset ja mainostajat hallitsevat julkista tilaa, ja kulttuurihäiriköt valtaavat tilaa takaisin mainosten ja markkinoinnin omilla aseilla. Ainakin kaikille Voimaa lukeneille tuttuja ovat vastamainokset, jotka pilkkaav... Lue koko vinkki »
Ihmiskunnan syötävä historia

Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »
Suuri sukkakirja

Kathleen Taylor: Suuri sukkakirja : kattava opas sukkien neulontaan

Tartun aina uuteen sukkakirjaan innostuksen vallassa, vaikka olenkin neulonut jo hyvin monenlaisia sukkia. Uudet ideat ja vanhojen konstien kertaus ovat aina tarpeen. Kathleen Taylorin viime vuonna suomeksi ilmestynyt Suuri sukkakirja täyttää ihan mukavasti nämä odotukset. Kirja etenee alkaen yksinkertaisista perussukista kohti monimutkaisempia ... Lue koko vinkki »

Immo Salo: Big data : tiedon vallankumous

"Big Data on kuuma puheenaihe ja alan mediaa seuraamalla maailmalta kuulee päivittäin uutisia toinen toistaan hurjemmista ja mielenkiintoisemmista toteutuksista." "Mitä on big data? Käytännössä big data tarkoittaa useista lähteistä kerättyjen isojen tiedostomassojen hyödyntämistä." –Tietoviikko 8.8.2011 Kirjassa kerrotaan selkein esimerkein... Lue koko vinkki »
Lähikuvassa otus

John Hallmén ja Lars-Åke Janzon: Lähikuvassa otus

Makrokuvaus on sellainen valokuvauksen osa-alue, joka on hyötynyt digitekniikan mahdollisuuksista. Kun ottaa erittäin vahvasti suurentavaa lähikuvaa jostain pienestä – vaikkapa hyönteisestä – ongelmaksi tulee syväterävyys: kuvan terävä alue voi olla vain millimetrien osan levyinen. Hyönteistäkään ei ole mahdollista saada kokonaan teräväksi. Ratkais... Lue koko vinkki »

Isoäidin kotiniksit

Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia! Näin on ja tämän Isoäidin kotiniksit -kirjan luettuaan ymmärtää, että niinhän se on. Jossain kohdin mietin, että joukossa on nuorempienkin isoäitien niksejä, koska mukana on vinkkejä niin mikron kuin astianpesukoneenkin käyttöön. Niksit on jaoteltu eri osiin, niin että keittiövinkit ovat eriksee... Lue koko vinkki »

Joel McIver: 100 kovinta metallikitaristia

Musiikkitoimittaja Joel McIver on jälleen tuonut markkinoille uuden kirjan. Tällä kertaa hän luokittelee 100 kovinta metallikitaristia. Vanhan koulukunnan thrashille annetaan kunniaa. 100 kovinta metallikitaristia on musiikkimaailman Dan Brownin Joel McIverin subjektiivinen näkemys, lista hänen lempimuusikoistaan. Hänen makunsa on aikaan ja tapa... Lue koko vinkki »
Pakko laihtua

Sofia Torvalds: Pakko laihtua : kirja syömishäiriöistä ja vanhemmuudesta

Sofia Torvaldsin kirja Pakko laihtua kertoo alaotsikon mukaan syömishäiriöistä ja vanhemmuudesta. Tarkemmin määriteltynä kirja puhuu ennen kaikkea syömishäiriöisten tyttöjen vanhempana olosta. Tästähän Torvaldsilla on myös itsellään kokemusta; lisäksi hän on haastatellut kirjaa varten viittä nuorta naista, kahta äitiä ja yhtä isää. Näistä aineksist... Lue koko vinkki »
Hengellinen väkivalta

Janne Villa: Hengellinen väkivalta

Janne Villa on teologi, toimittaja ja terapeutti. Hän on kirjassaan tarttunut uskonnon ja erityisesti kristinuskon pimeään puoleen eli sen varjossa tapahtuneeseen henkiseen, fyysiseen ja seksuaaliseen alistamiseen, hyväksikäyttöön ja manipulointiin. Kirja vertautuu tässä mielessä aiemmin tänä vuonna ilmestyneeseen Aila Ruohon teokseen Päästä meidät... Lue koko vinkki »
Pieni tuoksu- ja makukirja

Regine Dee ja Hanns Hatt: Pieni tuoksu- ja makukirja

Hajuaistia pidetään usein varsin vähäarvoisena aistina, mutta se onkin varsin monipuolinen ja monikäyttöinen aisti. Hajuilla on yllättäviä merkityksiä ja hajureseptoreita löytyy yllättävistä paikoista: ehkä erikoisin esimerkki tästä ovat siittiöt, jotka pääsevät perille suuntaamalla munasolun levittämää kielon tuoksua kohti. Kirjan kirjoittajist... Lue koko vinkki »
He seurasivat minua kadulla

Oksana Tšelyševa: He seurasivat minua kadulla

Into-Kustannus on julkaissut ilahduttavan paljon Venäjää käsittelevää kriittistäkin kirjallisuutta. Nyt vuorossa on toimittaja ja ihmisoikeusaktivisti Oksana Tšelyševan ammattitaitoisesti suomennettu teos He seurasivat minua kadulla. Oksana Tšelyševan tie ihmisoikeusaktivistiksi alkoi raitiovaunussa. Hän osui paikalle, kun Venäjän turvallisuuspa... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Nykyajan orjat ja miten heidät vapautetaan

Kevin Bales: Nykyajan orjat ja miten heidät vapautetaan

Maailmassa on 27 miljoonaa orjaa. Orjuus koskettaa meistä jokaista jollakin tavalla. Voimme syödä orjatyöllä tuotettua suklaata, käyttää orjien tekemiä vaatteita tai ostaa kodinkoneita, joiden osia orjat ovat tehneet. Taistelu orjuutta vastaan voi tuntua lähes ylivoimaiselta, mutta Kevin Balesin kirjassa Nykyajan orjat annetaan runsaasti käytännön ... Lue koko vinkki »