Joka lapsia ja koiria rakastaa

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa

Joka lapsia ja koiria rakastaa on jo neljäs Jackson Brodie -­dekkari, ja Kate Atkinson ei tälläkään kertaa erehdy. Kirja on täynnä Atkinsonille niin tyypillisiä piirteitä: on monessa aikatasossa tapahtuvaa kerrontaa, erillisiä juonia jotka vähitellen punotaan yhteen, kirjallisia viittauksia, kadonneita henkilöitä ja mustaa mutta omalla tavallaan hy... Lue koko vinkki »
Putoaa vapaasti kuin unessa

Leif GW Persson: Putoaa vapaasti kuin unessa

Ruotsin poliisin kaikkien aikojen suurin trauma on pääministeri Olof Palmen selvittämättä jäänyt murha. Aineistoa on Tukholman poliisitaloon kertynyt aivan järjetön määrä, mutta ratkaisevaa johtolankaa ei ole löytynyt satojen poliisityövuosien uurastuksesta huolimatta. Tutkinta-aineiston laajuuden lisäksi ongelmana on paikoin epäjohdonmukainen tai ... Lue koko vinkki »

Roman Schatz: Parturi

Keskellä helteistä Helsinkiä tapahtuu ryöstö. Kaksi pikkurikollista päättää ryöstää jalokiviliikkeen. Sitten ollaankin keskellä panttivankitilannetta, mutta ei jalokiviliikkeessä, vaan parturissa. Eletään perjantaista sunnuntaihin hiostavan helteen keskellä. Loppupuolella muistellaan myös runsaslumista talvea, jolloin Helsingissä liikkuminen aut... Lue koko vinkki »