Uiden kotiin

Deborah Levy: Uiden kotiin

Voi kuule yksinäisyys huokaa... Oivallisen Elämisen hinta -teoksen jälkeen halusin tutustua Deborah Levyn romaaneihinkin. Valinta oli helppo: ainoa suomennos on toistaiseksi Fabriikin julkaisema ja Laura Vesannon suomentama pienoisromaani Uiden kotiin. Tapahtumat sijoittuvat Etelä-Ranskaan vuoteen 1994. Kuuluisa englantilainen runoilija Joe ... Lue koko vinkki »
Virtaavan veden sukua

Kayo Mpoyi: Virtaavan veden sukua

Virtaavan veden sukua on afrikkalainen tarina. Se kertoo Adista, joka on kirjan alussa kuusivuotias ja asuu perheineen Tansaniassa Dar es Salaamissa. Perhe on tullut Tansaniaan alunperin Zairesta, isä on jonkinlainen diplomaatti, eikä perhe ole ihan täysin sopeutunut Tansaniaan. Isä pitää ankaraa uskonnollista kuria, isoimmat sisarukset ovat jo muu... Lue koko vinkki »
Tyttölapsi

Eila Pennanen: Tyttölapsi

Tyttölapsi saattaa loppuun Eila Pennasen kuusiosaiseksi venyneen kirjasarjan. Alkuperäinen trilogia valmistui jo 1970-luvulla, mutta Pennanen palasi vielä kolmen kirjan verran äitiinsä pohjautuvan Himmun elämään. Tässä viimeisessä osassa pääosassa onkin sitten Pennanen itse sekä Aila-tyttönä 1920-luvulla että kirjailija Marjatta Pätösenä 1990-luvun... Lue koko vinkki »
Westend

Suvi Vaarla: Westend

Ikääntymisen hyviin puoliin kuuluu se, että oman sukupolven aikakausiromaaneja ilmestyy enemmän. Westendin Elina on minua muutaman vuoden vanhempi, valmistuu lukiosta ja siirtyy korkeakouluun samoihin aikoihin kun minä lukio-opintoni aloitin. Westend kuvaa 1980-luvun kasinotalouden nousuvuosia ja niitä seurannutta lamaa. 1990-luvun IT-kuplan villi... Lue koko vinkki »
Perno Mega City

Noora Vallinkoski: Perno Mega City

Hanna kasvaa työläisperheessä Pernossa, Turun lähiössä. Perno Mega City kuvaa tytön kasvukertomusta varhaislapsuudesta teini-ikään köyhyyden ja huono-osaisuuden keskellä. Elämään kasautuu kaikenlaista vastoinkäymistä, joista vähäisimpiä eivät ole äidin mielenterveysongelmat ja myöhemmin isän vakava sairastuminen. Hanna on saman ikäinen kuin minä... Lue koko vinkki »
Käsipohjaa

Nelli Hietala: Käsipohjaa

Millaiseksi kasvaa tyttö perheessä, jossa isä muuttaa asumaan kylpyhuoneeseen? Käsipohjaa on omintakeinen kasvukertomus, jossa tarkastellaan elämää varsin kummallisessa perheessä. Päähenkilö Sintti on kiinnostava tyttö, jota kiinnostavat luonto ja eläimet, kalat ja pikkuhyönteiset. Sintin sisäinen maailma on rikas ja monimuotoinen. Isosisko Valp... Lue koko vinkki »
Terminaali

Hannu Raittila: Terminaali

Terminaali on Raittilaa parhaimmillaan: luennoimista milloin mistäkin teknisluontoisesta seikasta, moniäänistä tarinankerrontaa ajan hermolla, vahvaa sanottavaa ajasta, jota elämme. Globalisaatio on muuttanut maailmaa ja harva paikka havainnollistaa globalisaatiota käytännössä kuten lentokenttä. Lentokentän ympärillä pyörii myös Raittilan romaan... Lue koko vinkki »
Näin minusta tuli tyttö

Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö

Johanna Morrigan on nuori tyttö, köyhässä perheessä. Isä on jokseenkin huithapeli, joka haaveilee rock-tähteydestä ja äiti koittaa parhaansa mukaan pitää lapset ruuassa. Johanna on hyvin kiinnostunut musiikista, lainaa kaikki mahdolliset levyt ja kirjoittaa niistä äärimmäisen nasevia ja omaperäisiä "arvosteluja". Hyvin pian hän ei halua olla Johann... Lue koko vinkki »