Viivin keittiössä

Viivi Vesanen: Viivin keittiössä

Junior Master Chefin vuonna 2013 voittanut Viivi Vesanen on saanut oman keittokirjan. Kirjassa on yli 40 reseptiä, jotka Viivi on suunnitellut yhdessä Hannu Joutselaisen kanssa. Joutselainen itse on kokenut kouluttaja ja kokki. Kirjan avulla moni lapsi voi löytää sisäisen kokkinsa, mutta ohjeet ja reseptit soveltuvat loistavasti myös aikuisten k... Lue koko vinkki »
Healthy Kitchen

Sara La Fountain: Healthy kitchen : hyvää oloa keittiöstä

Sara La Fountain, ruokakirjailija sekä -kolumnisti ja matkusteleva tv-kokki, on urallaan laatinut jo useamman keittokirjan. Niistä ensimmäinen, à la Sara, palkittiin ilmestymistään seuranneena vuonna 2006 Gourmand World Cookbook Awards -kilpailussa uuden tulokkaan luokassa. Omakohtaisesti en kuitenkaan ole tätä ennen Saran kirjoihin pahemmin tutust... Lue koko vinkki »
Maailman paras karkintekijän käsikirja

Elizabeth LaBau: Maailman paras karkintekijän käsikirja

Onko mitään ansaitumpaa herkkua kuin itse tehdyt karkit? Maailman parhaassa karkintekijän käsikirjassa on ohjeita monenlaiseen herkkuun, löytyy tikkareita, toffeita, konvehteja ja vaahtokarkkeja. Suklaalle pyhitettyjä kirjoja on paljon, kuten muillekin leivoksille, mutta karkkiohjeet jäävät yleensä jouluisiin piparminttunappeihin tai tryffeleihin. ... Lue koko vinkki »
Karjalainen keittiö

Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin

Karjalanpiirakat, kukot ja karjalanpaisti; siinäpä ne lähinnä olivat, siis asiat, jotka ennen tähän teokseen tutustumistani yhdistin käsitteeseen karjalainen keittiö. Kovin oli siis mielikuvani suppea siitäkin huolimatta, että miltei jokaiseen, noin kolmeenkymmeneen, elämäni kesään on kuulunut ajanvietto Suomenniemen kunnassa, Etelä-Karjalan sydäme... Lue koko vinkki »
Suomen lasten leivontakirja

Ulla Svensk: Suomen lasten leivontakirja

Tunnetun leipuri-kondiittori Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja ilmestyy tarpeeseen, sillä lapsille soveltuvia ja perusohjeita sisältäviä leivonta­kirjoja on kaupan hyllyissä tarjolla yllättävän vähän. Se oli ainakin oma kokemukseni, kun jokin aika sitten yritin etsiä lapselle sopivaa keitto­kirja­lahjaa. Reseptikirjat ovat joko jopa täysin ... Lue koko vinkki »
Kuppikakun kaksi puolta

Tekla Wannas: Kuppikakun kaksi puolta : suolaiset & makeat

Kuppikakun kaksi puolta -opus tarjoaa herkullisia ohjeita niin makeisiin kuin suolaisiin kuppikakkuihin. Kirja on kirjaimellisesti kaksipuolinen, kuten nimikin kertoo. Toisella puolella tutustutaan makeisiin kuppikakkuihin, kun taas kirjaa kääntämällä löytyy herkkuohjeita suolaisiin kuppikakkuihin. Alkupuolella kirjaa lukija tutustuu muun muassa... Lue koko vinkki »
Kanaa arkeen ja juhlaan

Paula Ahlsén Söder: Kanaa arkeen ja juhlaan

Perinteinen kananpoika eli syöttöbroileri, lihantuotantoon kasvatettu kana tai kukko, nopeasti kasvava risteytys. Hyvää, helppoa ja edullista – mutta niin kovin epäeettistä. Näitä, keskimäärin 35 elinpäivää näkevää lintua, me keittiöissämme enimmäkseen valmistamme, hyvällä ruokahalulla. Toinen vaihtoehto: vapaana ja pidempään tepsutellut kana(npoik... Lue koko vinkki »
Syömään! : Kotiruokien parhaat

Marketta Kotilainen (toim.): Syömään! : kotiruokien parhaat

Tässäpä vasta oiva keittokirja kotipesästään kohti omaa keittiötä liihottelevalle nuorelle. Tai vaikka vanhemmallekin, hänelle joka on keitellyt keittiössään jo vuosikymmeniä. Hänelle jolle maistuvat perinteiset suomalaiset ruoat, hänelle joka kaipaa modernia kansainvälistä twistiä makunystyröilleen. Varmasti ohje poikineen miltei jokaiselle kotiko... Lue koko vinkki »
Joka kokin keittokirja

Anna Bergenström: Joka kokin keittokirja

Ruotsalaisen keittokirjailijatar ja ruokatoimittaja Anna Bergenströmin (s. 1940) Joka kokin keittokirja on nimensä veroinen. Ensi kerran jo vuonna 1981 maailmaan putkahtanut alkuteos Annas mat käsittää nyt, ties kuinka monennen kerran uudistettuna ja laajennettuna, jo yli 900 ohjetta. Sitä voidaan siis todella pitää jokaisen kotikokin idea-aittana.... Lue koko vinkki »
Hampurilainen

Tara Duggan: Hampurilainen : 100 mahtavaa reseptiä!

Jos minulta vielä joitakin vuosia sitten olisi kysytty, mitä minulle tulee mieleen sanasta hampurilainen, olisin luultavasti ajatuksissani sinkoutunut keskelle ruuhkaista ja ankeaa ketjuravintolaa, jossa pikaisen piipahduksen tuloksena saa syödäkseen epäterveellisen aterian. Vaan eipä tule enää. Nykyään lähes poikkeuksetta, ravintolan fiiniydestä j... Lue koko vinkki »
Texmex alusta alkaen

Jonas Cramby: Texmex alusta alkaen

Olin innoissani kun kuulin Jonas Crambyn texmex-kirjan ilmestyvän myös suomeksi, sen verran usein kirjan nimeen oli internetin ihmemaassa tullut törmättyä. Olen nimittäin viime aikoina ollut varsin innostunut texmex-ruoan kokkailusta, ja kyseinen opus tuntui olevan monen harrastajan reseptien kulmakivenä. Crambyn Texmex alusta alkaen -kirja läht... Lue koko vinkki »
Suklaata

Elisabeth Johansson: Suklaata : raakasuklaa, kakut & jälkiruoat, juomat & jäätelöt, praliinit & tryffelit

Voiko suklaata rakastava ihminen olla enempää innoissaan, kun saa käteensä 265-sivuisen opuksen suklaasta?! Herkullisen ihanaa! Suklaata-kirja on oiva tapa tutustua tarkemmin suklaaseen ja siitä tehtäviin herkkuihin. Kirjaan on koottu paljon tietoa kaakaosta ja kaakaopavuista, niiden alkuperästä ja käyttötarkoituksista. Terveellistä raakasuklaat... Lue koko vinkki »
Viettelevät villiyrtit

Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit : luonnon herkkuja arkeen ja juhlaan

Michelin-tähdellä tunnustetun helsinkiläisen Luomo-ravintolan keittiömestari Jouni Toivanen on hurahtanut luonnon villiyrtteihin. Hän aloittaa aamunsa keräämällä ruokatarpeiksi metsistä, pihoilta ja rannoilta löytämiään herkullisia ja terveellisiä kasveja. Villiyrttiharrastuksen aloittaminen ei Toivasen mielestä ole lainkaan hankalaa, sillä jokaine... Lue koko vinkki »

Jakob Fridholm ja Paul Svensson: Paulin keittiössä : vihreät viettelykset

Kun Paul Svensson, Strömsöstäkin tuttu televisiokokki ja yksi Ruotsin johtavista keittiömestareista kirjoittaa ruoasta ja ruoanlaitosta, ei hänen täydellistä omistautumistaan asialleen voi olla huomaamatta. Paul kirjoittaa rakkaudestaan ruokaan – koko sydämestään. Tässä järjestykseltään toisessa keittokirjassaan Paul keskittyy esiintuomaan vihre... Lue koko vinkki »
Sokerileipurin hurmaavat herkut

Jenni Höijer: Sokerileipurin hurmaavat herkut

Jenni Höijer on kondiittorimestari, joka on tullut kansalle tutuksi Huomenta Suomen Makuja -keittiöstä sekä hämeenlinnalaisen Sokerileipuri Suomisen yrittäjänä. Taitava kondiittori on nyt julkaissut ensimmäisen oman leivontaohjekirjansa. Sokerileipurin hurmaavat herkut sisältää yli 60 makeaa ja suolaista leivontaohjetta. Kirjasta löytyy niin las... Lue koko vinkki »

Cecilia Davidsson ja Anna Gidgård: Joogaruokaa

Joogaruokaa on kiinnostava keittokirja. Sen avulla on mahdollista valmistaa ruokaa, joka sekä maistuu hyvältä että tekee hyvää. Kuten arvata saattaa nämä joogaruoat ovat lihattomia ja kalattomia, jonka lisäksi kirjan reseptiikoissa jalostetut tuotteet, kuten valkoiset jauhot ja sokeri kuuluvat niin sanotulle emme käytä -osastolle. Myös maitotuottei... Lue koko vinkki »