Jäätelöt ja pirtelöt

Nyt kun kesä vain lähenee, on aika alkaa lueskella jäätelökirjoja. Itse en ole koskaan jäätelöä tehnyt, mutta tämän kirjan ohjeet ovat sen verran selkeästi kerrottu, että mahdollisuudet onnistumiseen ovat hyvät. Jäätelöt ja pirtelöt -kirja on sisällöltään herkullinen. Se sisältää monipuolisesti ohjeita erilaisiin jäätelöihin. Miltä kuuloistaisi ... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Emäntänä Olga

Olga Temonen: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle

Olga Temosen kirjassa Emäntänä Olga Temonen kertoo rakkaimmista kasvisruokaohjeistaan. Hänen resepteistään on koottu iloinen ja värikäs kirja, jossa esitellään paitsi kasvisruokaa myös Temosten perhettä sekä heidän asuttamaansa maalaistilaa. Kirjan tunnelma on idyllinen, ja kuvat ruoista konstailemattomia. Välillä valokuvissa maalaisromantiikka kuk... Lue koko vinkki »
Ensimmäinen ruokakirja

Katja Bäcksbacka: Ensimmäinen ruokakirja

Kun ruoanlaitosta haluaa tehdä helppoa, mutta päämääränä on kuitenkin saatella lautaselle maukas, laadukas ja kaunis lopputulos, on oiva valinta tarttua tähän teokseen. Ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka on koonnut opukseensa reseptejä, jotka sopivat niin nuorille ensimmäisessä omassa keittiössä kokeiltaviksi kuin jo erittäinkin kokeneille kotikokeil... Lue koko vinkki »
Runsaat salaatit

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista. Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ru... Lue koko vinkki »
Safkaa

Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gul... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »
Italialainen keittokirja

Dominic Utton: Italialainen keittokirja : Mamman parhaat herkut

Brittiläisen freelance-toimittaja Dominic Uttonin luoma keittokirja on mielestäni ihastuttava teos. Se ei ole ainoastaan tavanomainen reseptien kokoelma, se on myös kurkistus erään italialaisen mamman maailmaan. Tuo maailma sijoittuu pikkuiseen, todelliseen kylään Apuliassa, Etelä-Italiassa. Mamma sen sijaan on kokonaan Uttonin mielikuvituksen t... Lue koko vinkki »
Kasvisruokamaanantai

Annie Rigg (toim.): Kasvisruokamaanantai

Kaukana ovat ne ajat, jolloin kasvisruoka tarkoitti etikalla kyllästettyä raastelautasta tai pitsaa, joka oli päällystetty edellispäivän salaatilla ja muutamalla nahkealla purkkiherkkusienellä. Onneksi. Paul McCartneyn perhe aloitti vuonna 2009 kampanjan, jossa kehotettiin ihmisiä syömään kerran viikossa kasvisruokaa. Kampanja kulminoituu Kasvisruo... Lue koko vinkki »
Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit sekä muut pikkumakeat

Mia Öhrn: Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit

Mia Öhrnin kirja Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit kehottaa nauttimaan arjesta ja esittelee miten sen voi tehdä hurmaavan suloisten sokerileivonnaisten avulla. Kirja onkin suoranainen sokerileipurin unelma ja tarjoaa lukijalle monia variaatioita eri resepteistä ja harjaannusta sekä mielikuvitukselle että sorminäppäryydelle. Vaikka suurin... Lue koko vinkki »
Kotona tehdyt macaronit

Abraham Bérengère: Kotona tehdyt macaronit

Oletko joskus haaveillut leipovasi täydellisiä macaron-leivoksia? Olet ehkä nähnyt ohjeen, mutta todennut sen liian vaikeaksi? Noh, tässäpä olisi tarjolla kirja, josta ohjeet löytyvät kuvallisina ja kirjallisina. Kirjan mukana tulee pursotinpussi sekä 6 erilaista tyllaa, joten näiden avulla pääset helposti alkuun! Macaron on ranskalainen herkku,... Lue koko vinkki »
Olutkeittokirja

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »

Sini Visa: Kinuskikissa leipoo : tervetuloa juhliin!

Kinuskikissa leipoo -kirjan tekijän Sini Visan pitämä Kinuskikissa-leivontasivusto on varmasti tuttu monille leipomisen ystäville, ja nyt hän tekee debyyttinsä kirjamaailmaan. Kinuskikissa leipoo -kirja kokoaa yhteen sekä blogista tuttuja reseptejä että ihan uusia tuttavuuksia. Itse en ole Kinuskikissa-sivuston aktiivisimpia käyttäjiä, mutta itse k... Lue koko vinkki »
Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »
Leivän juurilla

Charlotte Jenkinson: Leivän juurilla : yli 80 monipuolista leipäohjetta

Leivon paljon leipää ja olen jo useamman vuoden metsästänyt täydellistä leipäkirjaa. Tässä se nyt vihdoin on! Leivän juurilla -kirja ei ole ollut minulla vielä kovin pitkään, mutta olen kokeillut jo lukuisia reseptejä — joitakin jopa useamman kerran. Useimmissa leipiin keskittyvissä reseptikirjoissa on ollut se ongelma, että leivän leipominen on... Lue koko vinkki »

Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman h... Lue koko vinkki »
Makkaroita maailmalta

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »
Äiti, minulla on nälkä!

Tobias Holmberg ja Linda Skugge: Äiti, minulla on nälkä!

Tämä keittokirja toimii. Siitä todistaa se, että kirjasta on tarttunut jo neljä ohjetta lähes jokaviikkoiseen käyttöön. Lapsiperheille suunnattu keittokirja tarjoaa helppoja, nopeita ja maistuvia ruokia. Tavallisia, mutta nykyaikaisia. Kirjaa markkinoidaan Linda Skuggen nimellä. Skugge on ruotsalainen bloggaaja ja toimittaja ja ilmeisen suosittu... Lue koko vinkki »